Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deň Radosti v Trebostove

Autor: Deň Radosti v Trebostove
Foto: Deň Radosti v Trebostove
Uverejnené: 14. august 2014

Obec Trebostovo, Jazdecká spoločnosť Polet, Turčianske kultúrne stredisko a Dobrovoľný hasičský zbor Trebostovo vás pozývajú v sobotu 23.8.2014 od 9,00 do kaštieľa Trebostovo na Deň Radosti. Organizátori pripravili Jazdecké preteky v parkúrovom skákaní, Turčiansku ligu mladých hasičov, ako aj  pestrý program zostavený  z talentovaných regionálnych umelcov, ktorí sa majú chuť prezentovať a svojim umením prispieť k nezameniteľnej atmosfére.

V programe vystúpia také esá ako sú Oprášené Krpce, Shakers Dance Company, Spevokol Valčan, rumunský súbor Poiana Micului, či jazzový fajnšmeker Juro Glonek a kumpáni. Pripravený je aj jarmok ľudových remesiel, sprievodný program pre deti a kvalitné občerstvenie. Vstupné pre dospelých je 1€, deti do 12 rokov majú vstup zdarma, parkovanie je grátis. Deň radosti,  je už od prvého ročníka jedinečným stretnutím kultúr, subkultúr, ľudí dobrej vôle, priaznivcov dobrej atmosféry a pozitívneho myslenia. Bližšie informácie a program nájdete na www.trebostovo.sk

 

PROGRAM

 

Od 9.00h Jazdecké preteky v parkúrovom skákaní

Na jedinečnom kolbisku parkového charakteru v Britskom štýle, sa stretnú nielen profesionálni jazdci ktorí budú súťažiť o príťažlivé finančné odmeny, ale aj deti a juniorská mládež, pre ktorú sú tieto preteky výbornou príležitosťou cibriť svoje zručnosti a tiež možnosť upevňovať vzťah so svojim štvornohým športovým partnerom, lebo iba tak je možné v tomto jedinečnom športe napredovať. Pretek potrvá do poobedňajších hodín v strednej časti areálu

Od 9.00h Turčianska liga mladých hasičov

Súťaž dobrovoľných hasičských zborov. Pre súťažiacich bude pripravená nebezpečná prekážková dráha, ktorá dokonale preverí ich schopnosti. O tom kto sa stane najlepším z najlepších rozhodne nielen hrubá sila, ale aj dôvtip a bystrosť. Súťaž bude v hornej časti areálu pri budove starej kováčskej dielne, počas celého doobedia.

Od 11.00h Kultúrny program Deň Radosti III

Od 11.00h do 13.00h folklórny, hudobno-tanečný blok
•       Spevokol Valčan    
•       Poiana Micului – hosť - rumunský folklórny súbor 
•       FS Podžiaran – trávnice                                  
•      Oprášené krpce

(Medzi 13.0 a 14.00 priestorová a zvuková skúška pre kapely) 
 
Od 14.00 hudobno-literárny blok
•       The Fly – Martinské muzikantské duo
•       Shakers dance company                            
•       Jazz Trio Juro Glonek – saxofón, basa, bicie   
•       MvDr. Ján Varinský – autorské čítanie, hudobno-literárne pásmo
•       Juro Glonek - gradácia pred finále                

Sprievodný program:

Remeselný jarmok. Prezentácia regionálnych aj cez regionálnych remeselníkov, umelcov a ľudí ktorí nezabudli na to že v dobe mamonu a zhonu stále platí že remeslo má zlaté dno a že komu práca nesmrdí a vie sa do nej dobre oprieť dostane sa k zaslúženej odmene. Live painting. Prezentácie umeleckého smeru street art. Umelci budú priamo na mieste tvoriť jedinečné umelecké  dielo na stenu s výmerou 47m štvorcových. Farby, spreje, štetce, neobmedzená fantázia a neuveriteľná zručnosť a šikovnosť, to sú nástroje každého „sprejera“ ktorý sa na Dni Radosti bude prezentovať. Reťazenie pokračuje. Plenér pre spolok Turčianskych neprofesionálnych rezbárov a maliarov. Pod skúsenými rukami regionálnych umelcov budú priamo na mieste vznikať unikátne umelecké diela akými sú sošky, plastiky či obrazy. Na plátne sa budú pasovať s témou kaštieľ a jeho okolie. Sochári sa zamerajú na vydolovanie krásy ktorá sa ukrýva vnútri dreva či kameňa. Už teraz sa nevieme dočkať na krásny umelecký zážitok.

Detská zóna
Drevený kolotoč, maľovanie na tvár, trampolína, alebo športová hry pre deti. Aj tu sa budú mať možnosť vyšantiť a vyradovať dosýtosti všetky deti ktorým zábava nie je cudzia.

Autor: RR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama