Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Krajšie Vianoce vďaka Zóne bez peňazí

Autor: Krajšie Vianoce vďaka Zóne bez peňazí
Foto: Krajšie Vianoce vďaka Zóne bez peňazí
Uverejnené: 11. november 2014

Je vám ľúto zbaviť sa vecí, ktoré sú stále v dobrom stave, no vy sami ich už nepotrebujete? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si sami spraviť radosť inými vecami. A to všetko bez peňazí!

Zóna bez peňazí sa v sobotu 29. novembra 2014 uskutoční súčasne vo viac ako 50 mestách na Slovensku. V Martine bude podujatie prebiehať v priestoroch Čajovne Dúšok zdravia od 11:00 hod. Táto aktivita má za cieľ podporiť medzi ľuďmi recyklovanie a výmenu vecí, ktoré už nepotrebujú, no zároveň ich nechcú vyhodiť. Vďaka vám môžu veci dostať nový život.                

 

"Ak ľudia prestanú riešiť peňažnú hodnotu vecí a začnú si pomáhať tak, že jeden druhému urobia láskavosť, časom môžu uspokojiť väčšinu svojich potrieb prostredníctvom vzájomnej pomoci a zároveň podporiť recyklovanie vecí, ktoré môžu ešte niekoľko rokov pokojne slúžiť," uviedol hlavný organizátor Manik, ktorý je zároveň zakladateľom komunitného Projektu Život. Podarilo sa mu vytvoriť tím šikovných ľudí z rôznych končín Slovenska, ktorí sa chopili organizácie Zóny bez peňazí v ich mestách. 

 

"Príďte darovať veci, ktoré už nepotrebujete a vymeňte ich za také, ktoré sa vám páčia. Môžete si zobrať to, čo by sa vám mohlo hodiť. Aj vďaka vám sa tak bude môcť naplniť hlavná myšlienka celej akcie - urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu prevažne pre nedostatok peňazí dovoliť. Darčeky predsa nemusia byť nové ani drahé, pokojne to môžu byť veci získané práve na Zóne bez peňazí," vyzval  iniciátor akcie. Nie je to len o dobrosrdečnosti jednotlivých ľudí, ale aj o miestach, ktoré poskytli zdarma priestory na túto akciu" informuje ďalej Manik.

 

"Veci, ktoré po Zóne bez peňazí zostanú, rozdelíme a posunieme ďalej. Oblečenie pre dospelých darujeme organizáciám, ktoré sa venujú ľuďom bez domova, detské oblečenie materským centrám, knihy školám, knižniciam a antikvariátom. Hračky rozdáme deťom v regiónoch s najvyššou nezamestnanosťou a rodinám v hmotnej núdzi," doplnil Manik a dodal, že mnohé miesta budú mať počas tejto akcie aj bohatý sprievodný program.       

 

"Súčasťou Zóny bez peňazí budú koncerty, vystúpenia, vernisáže, výstavy výrobkov miestnych umelcov a remeselníkov, tvorivé dielne, detské kútiky, arteterapie, literárne posedenia a rôzne workshopy. Nebudú chýbať ani domáce dobroty, čaje z rôznych kútov sveta, joga, ale aj premietanie filmov, stretnutia so známymi osobnosťami a mnoho ďalšieho. A to všetko, samozrejme, zadarmo. Bližší program nájdete na stránkach jednotlivých miest a ich zoznam zasa na stránke http://projekt-zivot.sk/zona/, ktorá je tzv. rázcestníkom na udalosti k mestám zapojených do Zóny bez peňazí. Ak sa vám táto iniciatíva páči, môžete ju podporiť na Facebooku", uzavrel Manik.

 

Autor: Jana Krivačková © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama