Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Tretiu novembrovú sobotu prebudíme celé Slovensko

Autor: Tretiu novembrovú sobotu prebudíme celé Slovensko
Foto: Tretiu novembrovú sobotu prebudíme celé Slovensko
Uverejnené: 12. november 2013

Noc divadiel 2016 otvorí 19. novembra brány divadiel a kultúrnych centier už po siedmy raz. Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s obľúbenými protagonistami či iné netradičné zážitky.

Sedmospáči, prebuďte sa! – také je heslo siedmeho ročníka noci otvorených divadiel. Tohtoročná „Noc“ je venovaná všetkým priaznivcom divadla a tiež sedmospáčom, ktorí cestu do divadla nachádzajú zriedkavejšie. Práve netradičný program môže prilákať do divadla aj sviatočných divákov.

 

Noc divadiel je výnimočné podujatie, ktoré vytvára jednu veľkú divadelnú rodinu. Okrem profesionálnych umelcov sa totiž doň zapájajú aj ochotnícke súbory. Mimoriadne programy sa tento rok uskutočnia 19. novembra v 23 slovenských mestách a v 52 divadlách a kultúrnych centrách.

 

Okrem divadelných predstavení a premiér sa návštevníci budú môcť zapojiť do tvorivých dielní, navštíviť výstavy, preveriť svoje vedomosti v divadelných kvízoch alebo si vypočuť koncert. Divadlá tiež pripravili diskusie s tvorcami, možnosť objavovať zákulisie a skryté zákutia, absolvovať workshop kreslenia komiksov pre deti alebo nazrieť do pripravovaných inscenácií. Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať divadlom.

 

Kompletný program: Noc divadiel 2016 v Martine

 

Noc divadiel sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu, keď program v divadlách na celom Slovensku plynie paralelne až do neskorej noci. Divadlá, kultúrne centrá, umelecké školy, kultúrne inštitúty a kluby otvoria dvere a zákulisia počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom a inšpirácii. Myšlienka spoločného podujatia vznikla na podnet francúzskych divadelných umelcov a prvýkrát sa ako pilotný program realizovala 25. októbra 2008 v Detskom divadle Dubrava v Záhrebe a v Šibenskom divadle. V súčasnosti sa Noc divadiel pravidelne uskutočňuje v 11 krajinách Európy. Možnosť prezentovať divadelný program inak ako v každodennej rutine spája každoročne stovky divadiel a tisícky divákov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama