Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Po stopách hotelierstva a kultúry vo východoslovenskej metropole

Autor: Po stopách hotelierstva a kultúry vo východoslovenskej metropole
Foto: Po stopách hotelierstva a kultúry vo východoslovenskej metropole
Uverejnené: 21. október 2019

V stredu, 16. októbra 2019 žiaci 2. ročníkov študijných odborov kuchár, čašník a hotelová akadémia zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine navštívili mesto Košice za účelom poznania úrovne hotela DoubleTree by Hilton, ktorý vykonáva svoju činnosť na základe franchisingovej zmluvy medzi akciovou spoločnosťou Interhouse Košice a americkou  hotelovou sieťou Hilton Hotels.

Vo vestibule hotela ich srdečne privítali a následne jeho ostatnými časťami sprevádzali skúsené sales manažérky. Žiaci v ubytovacej časti mali možnosť vidieť apartmány a izby s exkluzívnym hygienickým zázemím. Dozvedeli sa, že ich okrem bežných hostí doteraz využívali aj významné svetové osobnosti politického a kultúrno-spoločenského života. V krátkej minulosti to boli napríklad prezidenti krajín B9, Enrique Iglesias, David Guetta, Karel Gott, Lucie Bíla, 50 cent a ďalší.

 

V kongresových priestoroch hotela mali možnosť oboznámiť sa s ich technickým vybavením, sofistikovaným osvetlením, ale aj s postupmi pri organizovaní kongresových podujatí, či zabezpečovaní občerstvenia pre ich účastníkov. Príjemným prekvapením pre žiakov bola možnosť vidieť výrobné stredisko a porozprávať sa so šéfkuchárom, ktorý  okrem iného je iniciátorom zmien v jedálnych lístkoch a aktuálnych trendov v dekorovaní pokrmov.

 

 

Z odbytových stredísk žiaci navštívili kaviareň „Slovan“, v ktorej obsluhujúci personál ponúkal široký sortiment lahodných káv a vlastných cukrárskych výrobkov. V reštaurácii „Olive Tree“ obdivovali bohaté technické vybavenie na podávanie raňajok, brunchov, obedov a večerí. So sales manažérkami diskutovali o doplnkových službách hotela, využiteľnosti kapacít, nastavovaní cien služieb, personálnej politike, o budovaní sociálneho programu pre vlastných zamestnancov, ako aj o ich spokojnosti so mzdovým ohodnotením a poskytovaním rôznych benefitov.

 

 

Po prehliadke hotela DoubleTree by Hilton sa žiaci presunuli k budove bývalého hotela Európa, ktorý patril medzi prvé hotely vybudované na Slovensku po 2. svetovej vojne. Aktuálne v ňom sídli  Prima banka. Jej zamestnankyňa bola ochotná žiakom poskytnúť fotografie a cenné informácie z čias, kedy bol hotel v prudkom rozkvete a patril medzi obľúbené miesta košičanov.

 

Posledným navštíveným miestom v Košiciach bol Dóm svätej Alžbety – národný architektonický skvost, ktorý denne navštevujú stovky turistov. Žiaci tu mali možnosť preniesť sa v čase do obdobia stredoveku, pripomenúť si niektoré gotické prvky ako lomený oblúk, rebrovú klenbu a vychutnať si jedinečnú atmosféru, ktorá pre všetkých  vytvorila priestor na rozjímanie, či prehodnocovanie vlastného žitia.

 

Prehliadka hotelov, Dómu svätej Alžbety a historického námestia Košíc prispela k intelektuálnemu rozvoju žiakov. Posunula ich do vyššej odbornej dimenzie profesionality, čo ocenia nielen pri maturitných skúškach a následne na pracoviskách, ale aj vo svojich osobných životoch.


Reklama

príbuzné témy

Reklama