Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deep Dance League 2023 v Martine

Autor: Ing. Sabina Petrovičová
Foto: Archív TK Deep
Uverejnené: 06. máj 2023

Už po 12-ty krát sa športová hala na Podháji v Martine stala domovom tanečníkov z celého Slovenska. Tradične sa tu konala veľkolepá súťaž CAPRI-SUN Deep Dance League 2023 a organizoval ju martinský tanečný klub Deep.

MARTIN. Koncom apríla 2023 sa v športovej hale v Martine uskutočnil 12. ročník celoslovenskej tanečnej súťaže CAPRI-SUN Deep Dance League 2023 v disciplínach disco dance, hip hop, art, street a hobby. Hobby je kategória, ktorá je príležitosťou ukázať sa aj ako začiatočný tanečník.

Zapojili sa všetky tanečné kategórie a tanečníci v každom veku, od tých najmenších až po skúsených. Toto podujatie sa konalo pod záštitou primátora mesta Martin, pána Jána Danka. Počas dvoch dní mali návštevníci možnosť vidieť tanečné výkony tých najlepších tanečníkov zo Slovenska. Do metropoly Turca meralo cestu 39 klubov, 1340 tanečníkov. Na porotcovské stoličky zasadli slovenskí a českí porotcovia.

Sobota patrila už tradične súťažným disciplínam disco dance a slow dance

Výhodu domáceho prostredia naplno využil domáci TK Deep, ktorý mal zastúpenie takmer vo všetkých sobotňajších disco disciplínach a z domácich klubov mal aj najväčšiu tanečnú základňu súťažiacich tanečníkov. Za sobotňajšie výkony si TK Deep odniesol 9 zlatých, 9 strieborných a 12 bronzových medailí. Za neuveriteľné výkony a umiestnenia „deepákov“, klub získal aj Putovný pohár organizátora, ktorý týmto zostal na domácej pôde.

Počas „disco soboty“ porotu potešili svojim výkonom Veronika Rumanová a Zara Browning, ktoré si vybojovali zlatú medailu v MINI disco duo disciplíne. Zarka bodovala aj v disco sólo, kde sa umiestnila na nádhernom 3. mieste. V disciplínach MINI skupín získala pre Deep skupina Little Ladies zlatú medailu.

V detských disco skupinách podali úžasný výkon Disco Diva´s a vytancovali si 2. miesto. V tejto vekovej kategórii u chlapcov exceloval sólovo Adam Gregor, ktorý získal zlatú medailu a hneď za ním sa so striebrom pýšil Jakub Dobák. Zahanbiť sa nedala ani v dievčenskom sóle v detskej vekovej kategórii Nella Lukášiková, tá sa umiestnila na krásnom 3. mieste.

Zaujímavé boli aj tanečné súboje disco skupín juniorov, Pink United si bezkonkurenčne odniesli zlatú medailu. V chlapčenských sólach exceloval už tradične Matúš Tropp a hneď za ním sa na krásnom 3. mieste umiestnil Filip Agricola. Zaujímavé boli aj duá juniorov I, konkrétne Adela Čatlošová spoločne s Paulínou Novákovou si odniesli krásny bronz.

Medzi sólami dievčat v staršej juniorskej vekovej kategórii perlila Monika Ursínyová a odniesla si striebornú medailu a hneď za ňou sa o krásne 3. miesto postarala Anna Mária Klušáková. Ďalšiemu cennému skalpu v podobe zisku zlatých medailí v tejto vekovej kategórii sa opäť nedali zahanbiť disco duo Matúš Tropp a Alžbeta Hlavňová.

Hneď za nimi sa na 3. mieste umiestnili Anna Mária Klušáková a Samantha Buknová. V hlavnej vekovej kategórii si v disco duách Rebecca Augustínová spoločne s Kristínou Bažlekovou vytancovali krásne 3. miesto.

V nádhernej pomalej slow dance disciplíne sa v staršej juniorskej vekovej kategórii darilo s nádherným strieborným umiestnením Alžbete Hlavňovej a bronz si odniesla Monika Ursínyová. V hlavnej vekovej kategórii opäť prvenstvo obhájila Vanesa Uhliariková a na 3. mieste skončila Kristína Bažleková.

V nedeľu súťažný deň vymenila rytmickú disco hudbu pohodovejšia hip hopová zvuková kulisa z autorskej dielne DJ Šima. Tancoval sa hip hop, art, street a hobby a na tieto kategórie sa prišli s radosťou pozrieť a taktiež oceniť finalistov dve poslankyne mestského zastupiteľstva, a to pani Dana Žigová a Zuzana Badová.

Domácemu klubu Deep sa darilo a odniesol si 3 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové medaily. Detská MINI skupina 7 trpaslíkov získala striebro, formácia Everybody dance now v hlavnej vekovej kategórii získala 3. miesto a medailovú zbierku uzatvára formácia Blooming v staršej hlavnej vekovej kategórii, ktorej tanečný výkon ohodnotili porotcovia na zlatú priečku. V hip hop tancoch jednotlivcov v MINI kategórii si prvenstvo obhájila Zara Browning a v detskej vekovej kategórii u chlapcov si Adam Gregor „hip hopovo“ vytancoval striebornú medailu.

Veľkolepá celoslovenská tanečná súťaž sa konala aj za pomoci generálneho partnera podujatia, ktorým je už tradične Capri-Sun a Vitar. Veľká vďaka patrí aj sponzorom a reklamným partnerom. Organizácia takého veľkého podujatia trvala niekoľko mesiacov, už v decembri sa určil dátum a dávali sa dokopy finančné prostriedky.

Tanečný klub DEEP z Martina je svojimi úspechmi známy nielen na Slovensku, ale aj za hranicami

Pýši sa desiatkami titulov, ako napríklad majster sveta, či majster Európy v rôznych tanečných disciplínach. Rok 2022 sa zapíše do histórie martinského i slovenského moderného tanca zlatými písmenami. V disco disciplínach získal tento klub titul 6 násobného Majstra sveta a 4 násobného Majstra Európy.

Moje úprimné poďakovanie patrí všetkým tanečníkom, trénerom, ale aj rodičom, ktorí nás vo všetkom neuveriteľne podporujú. Organizovali sme toto podujatie pre tanečníkov, ktorí tancujú od srdca a tí nám aj tentoraz ukázali, že odriekanie, slzy, veľká drina a vyčerpanie vždy prinášajú svoje zaslúžené ovocie. Moje jedno veľké ďakujem patrí všetkým štedrým sponzorom a zanieteným priaznivcom športu, bez ktorých by sme takúto oslavu tanca nemohli zorganizovať. Takisto veľká vďaka patrí celému organizačnému tímu, ktorý intenzívne pracoval veľa mesiacov, aby naši milí návštevníci vždy odtiaľto odchádzali plní pozitívnych, športových a umeleckých zážitkov,“ dodal na záver zriaďovateľ tanečného klubu Deep pán Miroslav Frolo.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama