Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Prekonajte spolu s nami rekord účastníkov Do práce na bicykli!

Autor: Mesto Martin
Foto: Do práce na bicykli
Uverejnené: 23. máj 2023

Martin (23.05.2023) – Už len pár dní ostáva cyklistom na prihlásenie do súťaže Do práce na bicykli. Neváhajte a pomôžte nám prekonať minuloročný rekord.

Do práce na bicykli je obľúbená cyklosúťaž, v ktorej Martin pravidelne obsadzuje tie najvyššie priečky v celoslovenskom meradle. Účasťou všetci dokazujú, že nielen radi bicyklujú, ale chcú tiež pomôcť životnému prostrediu šetrením emisií. „Naše mesto je v Do práce na bicykli niekoľkoročným lídrom medzi samosprávami. Martinčania radi podporia dobré projekty a dobré nápady, a preto sa každoročne zvyšuje aj počet prihlásených jednotlivcov a firiem. Verím, že ani tento rok nebude výnimkou a spolu prekonáme rekordy roku 2022,“ povzbudil na prihlásenie primátor mesta Martin Ján Danko. V roku 2022 sa do súťaže prihlásilo až 240 tímov a 817 jednotlivcov, pričom najviac tímov zostavila Jesseniova lekárska fakulta Univerzity Komenského.

Do súťaže sa až do 7. júna môžu prihlásiť firmy, organizácie, občianske združenia a inštitúcie pôsobiace na území mesta Martin vrátane študentov z rovnakej školy, ktorý v deň začatia kampane dosiahli vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, musí  jazdiť do školy/škôlky v sprievode osoby staršej ako 18 rokov. Kilometre pre svoje zdravie, zamestnávateľa a mesto sa budú zbierať počas júna 2023. Samozrejme, registrovať sa môžete aj keď pracujete na home office. Stačí, ak si ako jazdy budete zapisovať vaše „obvyklé“ cesty do práce, ktoré by ste absolvovali v prípade, že by ste pracovali na svojom bežnom pracovisku.

A ak do práce na bicykli chodiť nemôžete alebo nechcete, môžete dať prednosť MHD pred autom a zapojiť sa tak do súťaže o tri špeciálne ceny. Podmienkou je, že počas júna absolvujete aspoň 29 jázd do práce/z práce verejnou dopravou alebo pešo. Navyše, pri použití uvedených foriem dopravy sa súťažiacemu, tímu aj mestu pripočítava ušetrené CO2, čím účastníci zlepšujú uhlíkovú stopu seba a svojho tímu, a zvyšujú aj šance na celkové víťazstvo nášho mesta.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama