Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

S otvorenými očami

Autor: SNK
Foto: SNK
Uverejnené: 21. november 2023

Príjmite pozvanie 30. novembra 2023 o 17.hodine do Literárneho múzea SNK na koncertné soireé s Milanom Kňažkom a hudobníkmi M. Zimom a P. Morochovičom. Známy herec s nezameniteľným hlasom, skvelý rozprávač a glosátor je aj vynikajúci šansoniér.

V roku 2023 sa niekoľko zvučných mien (P. Lipa, Z, Homolová, M. Kňažko, P. Hammel a iní) pridali do projektu hudobníka Mariana Zimu pod názvom Story. Nahrali album Potlesk v stoji, ktorý obsahuje niekoľko výnimočných skladieb. A práve Milan Kňažko vystúpi v rámci tohto projektu posledný novembrový podvečer v Literárnom múzeu SNK.

Podujatie je súčasťou spomienok na vznik Slovenskej republiky, ktorej 30. výročie si celý rok pripomíname. A práve Milan Kňažko bol od novembra 1989 neoddeliteľnou súčasťou kultúrno-politickej scény na Slovensku. Bol jedným zo spoluzakladateľov hnutia Verejnosť proti násiliu (VPN) a jeho známe „Utvorte koridor, prosím“ sa nezabudnuteľne vrylo do pamäti nejedného účastníka novembrových manifestácií.

Neskôr bol spoluzakladateľom Hnutia za demokratické Slovensko a pôsobil v ňom do marca 1993. Po vstupe do Demokratickej únie Slovenska (DU) bol jej podpredsedom a neskôr, po vstupe DU do Slovenskej demokratickej koalície sa stal jej členom. Od decembra 1989 do júna 1990 bol poradcom prezidenta ČSFR v Prahe a zároveň poslancom Snemovne ľudu FZ ČSFR. Od 24. júna 1992 do 19. marca 1993 bol podpredsedom vlády SR a ministrom zahraničných vecí SR.

Pôsobil aj v parlamente novovzniknutej Slovenskej republiky až do októbra 1998. Bol členom výboru pre životné prostredie a ochranu prírody a náhradníkom Stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy. Okrem divadelných dosiek ho verejnosť pozná z televíznych inscenácií a celovečerných filmov, v posledných rokoch je výraznou osobnosťou humoristicko-satiristickej relácie Sedem s.r.o.

Tešíme sa na stretnutie!


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama