Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dopravný podnik mesta Martin previezol 10 miliónov pasažierov a čo ďalej?

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 13. február 2024

Martin (13.2.2024) – Dopravný podnik mesta Martin dosiahol v sobotu neobyčajný míľnik – previezol svojho 10-miliónteho cestujúceho! Bola ním pasažierka Danka, ktorá nastúpila na linku číslo 10 na zastávke Campo di Martin.

Pre Dopravný podnik mesta Martin to po dvoch rokoch od začiatku prevádzky znamená významný míľnik - dosiahli neuveriteľné číslo 10 000 000 prevezených cestujúcich. V roku 2023 šlo o takmer 5 054 011 cestujúcich, v porovnaní s rokom 2022 to predstavuje nárast prepravených pasažierov o 13%.

Keď sme prvého januára pred viac ako dvoma rokmi otvárali, tak sme si želali, aby sa vôbec niekto začal voziť v autobusoch. Ukázalo sa, že to bol pozitívny a prozreteľný krok, že nielen vedenie mesta, ale aj poslanci sa rozhodli podporiť tento projekt. Desať miliónov pasažierov naozaj potvrdzuje, že podnik je životaschopný a ľudia majú záujem cestovať mestskou hromadnou dopravou.” povedal Ján Danko, primátor mesta Martin.

Desaťmilióntou pasažierkou sa stala pani Danka, ktorá v sobotu 27.1.2024 nastúpila na autobusovej zastávke v Košútoch na linku číslo 10. “S autobusmi som spokojná, jediné, čo sa mi nepáči, je zastávka na železničnej stanici vo Vrútkach, ale vraj sa to už bude riešiť. Tam sa bojím vždy o tie autobusy, aby ich nerozmlátili.” - uviedla výherkyňa Danka, ktorá sa teraz môže tešiť z bezplatného ročného cestovného lístka. Ocenenie patrí všetkým pasažierom, ktorí využívaním služieb Dopravného podniku vyslovujú svoju podporu a dôveru našim službám.

Desiatimi miliónmi to nekončí

Dopravný podnik mesta Martin momentálne pracuje na projektovej dokumentácii pre realizáciu rekonštrukcie autobusovej zastávky vo Vrútkach, ktorá slúži ako integračný prestupový bod medzi mestskou hromadnou dopravou a Železnicami Slovenskej republiky. Investícia zahŕňa výmenu povrchu vozovky, autobusových prístreškov a osadenie elektronických informačných tabúľ. Náklady sú odhadované na 250 - 300 tisíc eur a práce by mohli začať už v máji tohto roka.

Ja si myslím, že tento podnik má ambície aby prerástol Martin, a nielen okres Martin, ale aby expandoval aj do ďalších častí Slovenska. Momentálne sme jediné mesto, ktoré má 100% ekologickú dopravu a ja si myslím, že toto je budúcnosť nie len Martina, ale celého Slovenska.” uviedol Ján Danko, primátor mesta Martin.

Dopravný podnik mesta Martin je tu predovšetkým pre obyvateľov Martina. Ďakujeme Vám za všetky podnety, ktoré nám pomáhajú zlepšovať a efektívne plánovať dopravu pre každého z vás. Svoje podnety adresujte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama