Spoločnosť Robotec predstavila nové a progresívne technológie

Autor: Spoločnosť Robotec predstavila nové a progresívne technológie
Foto: Spoločnosť Robotec predstavila nové a progresívne technológie
Uverejnené: 26. november 2013

Prezentovať odbornej aj laickej verejnosti nové a progresívne technológie je cieľom Dní inovatívnych robotických technológií, ktoré dnes začali pri príležitosti 10. výročia vzniku spoločnosti robotec s. r. o. v Sučanoch a potrvajú do 28. novembra 2013.

Podľa konateľa spoločnosti robotec Ivana Valla ide o technológie, ktoré spoločnosť vyvinula a práve uvádza na trh. „Dni inovatívnych robotických technológií v premiérovom ročníku prinesú 4 inovácie, pri ktorých sa nebojíme konštatovať, že majú relevanciu pre viaceré odvetvia národného hospodárstva tak na Slovensku, ako aj v zahraničí. Naše úsilie v oblasti aplikovaného výskumu ako práca v praxi za posledných 10 rokov potvrdzuje tézu o nevyhnutnom rozvoji robotiky v celosvetovom meradle,“ uviedol Vallo.

Projekt Dni inovatívnych robotických technológií bude podľa neho v ďalších rokoch pokračovať ako pravidelné podujatie a jeho cieľom bude prinášať novinky v oblasti automatizácie a robotiky. Doplnil, že na Dňoch inovatívnych robotických technológií sa zúčastnilo niekoľko desiatok profesionálov z viacerých odvetví hospodárstva. „Návštevou podujatie poctili vrcholný predstaviteľ OTC DAIHEN EUROPE GmbH, jednej z najvýznamnejších svetových firiem v oblasti robotiky Keitaro Takahashi či Peter Fodrek zo spoločnosti PRVÁ ZVÁRAČSKÁ, a. s., ktorá je výskumno-vývojovo-výrobnou, certifikačno–konzultačnou spoločnosťou, pôsobiacou v oblasti moderných technológií zvárania, delenia a povrchového spracovania materiálov,“ dodal konateľ spoločnosti robotec.

 

 

Autor: TASR, foto robotec.sk © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama