Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

The Fly a Live Painting

Autor: The Fly a Live Painting
Foto: The Fly a Live Painting
Uverejnené: 14. január 2014

V klubových a výstavných priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine sa vo štvrtok 9. januára 2014 uskutočnil podvečer venovaný súčasnej modernej výtvarnej a hudobnej tvorbe.

Účastníci podujatia si mohli pozrieť výstavu obrazov výtvarníkov v štýle Live Painting. Live Painting – to sú hlavne Martin Hríb, Martin Novysedlák, Braňo Urbánek, ale tiež mnohí ďalší umelci zo Slovenska a Českej republiky. V ich prevedení nejde o klasickú umeleckú tvorbu, samotní umelci sa vo svojom voľnom čase venujú graffiti a streetartu, svojimi umeleckými výtvormi posúvajú klasickú tvorbu ďalej, preskakujú alebo obchádzajú hranice tvorivosti. Ich diela vznikajú  na rôznych materiáloch (plátno, oblečenie, nábytok, auto, starý kufor a iné...) a v reálnom čase pred očami nepriamych účastníkov podujatí. Vzniká tak jedinečný zážitok, kde aj laici môžu vidieť celý priebeh tvorby a priamo komunikovať s umelcami. A práve tieto obrazy, ktoré vznikali naživo na rôznych podujatiach, boli priaznivcom umenia predstavené počas vernisáže.

Sprievodným programom bolo vystúpenie skupiny The Fly, ktorá sa prvýkrát širokej verejnosti predstavila na Summer Feste v Turčianskej galérii v auguste 2013. „Muchy“ si so sebou priniesli popové melódie, či melancholické gitarové skladby, ktorými zaujali všetkých. Ich vystúpenie patrilo k tým, ktoré treba určite vidieť, ale hlavne počuť.O príjemnú uvoľnenú atmosféru sa postarala aj moderátorka Mgr. Zuzana Kmeťová, ktorá medzi jednotlivými hudobnými blokmi priblížila zúčastneným vystupujúcich a vystavujúcich umelcov.

 

Turčianske kultúrne stredisko Vás v Martine srdečne pozýva na výstavu obrazov

Kedy: 9. január 2014 - 9. február 2014 / Od - do: 8.00 - 16.00 h / Kde: Klubovňa TKS v Martine

Autor: Mgr. Monika Ondrušová, Turčianske kultúrne stredisko v Martine © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama