Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ŽSK pokračuje v partnerskej spolupráci s Ústeckým krajom

Autor: ŽSK pokračuje v partnerskej spolupráci s Ústeckým krajom
Foto: ŽSK pokračuje v partnerskej spolupráci s Ústeckým krajom
Uverejnené: 23. január 2014

Žilinský samosprávny kraj nadviazal pred troma rokmi partnerskú cezhraničnú spoluprácu s Ústeckým krajom v ČR. Vrcholní predstavitelia týchto dvoch vyšších územných celkov sa pri tejto príležitosti stretli v žilinskom sídle Úradu ŽSK.

Za pomerne krátke obdobie sa nám podarilo naštartovať obojstranne prospešnú spoluprácu vo viacerých oblastiach. Snažíme sa spoločne zamerať pozornosť na vzdelávanie a konkrétne stredné školstvo, čo bezprostredne súvisí s nezamestnanosťou,“ skonštatoval predseda ŽSK Juraj Blanár. Viacero spoločných projektov a aktivít sa už podarilo zrealizovať. „Naši študenti sa napríklad zúčastnili medzinárodnej súťaže v aranžovaní kvetín v Děčíne. Mimochodom, žilinskí konzervatoristi už dokonca dvakrát triumfovali na pôde nášho partnerského kraja v prestížnej hudobnej súťaži,“ poznamenal Blanár.

Témou pracovného stretnutia bolo aj zdravotníctvo či výmena skúseností pri čerpaní podporných eurofondov. „Vzájomné vzťahy našich národov sú oddávna veľmi blízke a priateľské, preto je skvelé, že sa nám darí aktívne rozvíjať aj partnerstvo na úrovni krajov,“ dodal hajtman Ústeckého kraja Oldřich Bubeníček.

 

Autor: TASR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama