Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Svetový deň misií - ISAF Afganistan.

Autor: Svetový deň misií - ISAF Afganistan.
Foto: Svetový deň misií - ISAF Afganistan.
Uverejnené: 14. november 2012

Pri príležitosti Svetového dňa misií si žiaci Evanjelickej základnej školy v Martine vypočuli rozprávanie zaujímavého hosťa - evanjelického farára Viktora Saboa, ktorý pôsobil ako vojenský duchovný v rámci misie ISAF v Afganistane. Žiaci sa prostredníctvom jeho pútavej prezentácie dozvedeli, v spočíva služba vojenského duchovného.

Autentické fotografie pomerov, v akých žijú afganské deti dostali žiakov do nemého úžasu. Je paradoxné, že napriek hmotnému nedostatku sú tam ľudia pokojnejší a vyrovnanejší povedal brat farár. „Najviac ma šokovalo to, ako teroristi zašili bombu do hrbu ťavy, ktorú po jej priblížení k základni odpálili a to, že za dva mesiace pán farár pochoval 58 vojakov...“ povedal štvrták Alex.

Svetový deň misií - ISAF Afganistan.

Mňa dojal príbeh chlapca, ktorý pri futbale šliapol na mínu a prišiel o nohu. Som hrdá na to, že aj môj ocko pomáha v Afganistane odstraňovať takéto míny aby sa tam deti mohli bezpečne hrať tak ako my.“ povedala žiačka, ktorej otec je práve na misii v Afganistane. Po poslednom obrázku prezentácie nasledoval dlhotrvajúci potlesk, ktorý bol jasným signálom, že žiakom sa prednáška páčila.

Autentické zábery podmienok, v akých žijú deti v Afganistane.

Bohoslužby - Slovak House - Kandhár

Svetový deň misií - ISAF Afganistan.

Viac informácií o službe brata farára v Afganistane nájdete tu:

http://evychod.sk/index.php/reportaz/37-afgansky-zapisnik

Autor: Mgr.Dušan Haško


Reklama

príbuzné témy

Reklama