Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vrútocké gymnázium sa nevzdáva

Autor: Vrútocké gymnázium sa nevzdáva
Foto: Vrútocké gymnázium sa nevzdáva
Uverejnené: 09. február 2014

V priebehu prvého februárového týždňa sme sa dozvedeli informáciu že v rámci „Optimalizačného opatrenia Turiec“ je aj návrh na zrušenie našej školy - Gymnázia Jozefa Cígera Hronského vo Vrútkach. Táto informácia zaskočila takmer každého z nás.

Gymnázium vo Vrútkach je škola rodinného typu, odjakživa povestná priateľskou atmosférou a silnými, spätými vzťahmi, ktoré sa formujú v skromných podmienkach. Študenti ani teraz nesklamali. Zalarmovali okolie a svojich pedagógov, ktorí sa im rozhodli pomôcť. Opäť sa ukázala súdržnosť a spolupatričnosť kolektívu na gymnáziu. Študenti a pedagógovia sa zomkli a rozhodli sa bojovať o to, na čom im záleží najviac - za svoju identitu.

Škola vedie svojich študentov k tradičným morálnym hodnotám, pedagógovia sú im mnoho krát k dispozícií aj na úkor svojho voľného času, vedia ich motivovať a inšpirovať. Študenti sa navzájom poznajú a sú si vždy ochotní pomôcť a aj napriek skromným podmienkam sa nechcú stotožniť s možným zánikom školy. Kam sa podeli skutočné hodnoty akými sú tradičné vzdelávanie a odovzdávanie skúseností? V súčasnej dobe sa menia hodnoty a nekladie sa dôraz na vzdelanie. Prečo chcú zatvoriť miesto, kde sa ľudia chcú rozvíjať a získavať vedomosti? Študenti zo skromných podmienok sa chcú vzdelávať v prostredí im blízkom a domnievajú sa, že honosnosť nie je vždy zárukou kvality vedomostí.

My študenti nechceme prísť o svoju školu a sme sklamaní z udalostí čo sa udiali za posledný týždeň. Rozhodli sme sa, že si svoju školu nedáme!

 

Autor: Dagmar Čatlošová, foto Diana Mihálová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama