Už sa fašiang kráti

Autor: Už sa fašiang kráti
Foto: Už sa fašiang kráti
Uverejnené: 15. február 2014

Fašiangy bývali vždy najveselším obdobím roka. Ich bujarú zábavu a atmosféru môžu zažiť  na vlastnej koži aj návštevníci Múzea slovenskej dediny v nedeľu 23. februára 2014. V čase od 10.00 do 16.0 h. sa uskutoční program „Už sa fašiang kráti“, ktorý je prvým podujatím tohoročnej návštevníckej sezóny v Jahodníckych hájoch.

Do programu sa budú môcť zapojiť aj návštevníci, ktorí prídu v maske a doplnia náš sprievod. „Maskovaní“ návštevníci majú vstup voľný. Zaspievať a zatancovať si budú môcť spolu s rôznymi maškarami vo fašiangovom sprievode, v ktorom nebudú chýbať napríklad chlap v koši, turoň, sitárik, slamenár, či jazdec na drevenom koni. Vo sprievode masiek sa predstavia fašiangovníci z folklórnej skupiny Sliačanka z Liptovských Sliačov so svojou „fašiangovou bursou“.

„Keď som išiel z Petra, opica ma stretla,

Keby nie tá palica, bola by ma zedla!“

Členovia folklórnej skupiny z Bystričky pochovajú za sprievodu plačiek milovanú basu, ktorá tak bude odpočívať až do vzkriesenia po Veľkej noci. Pripravené sú aj fašiangové špeciality, čajovňa i občerstvenie krčme z Oravskej Polhory. Nebudú chýbať ani ukážky remeselnej výroby spojené s predajom. Každý päťdesiaty návštevník dostane voľnú vstupenku na rok 2014 do všetkých expozícií Slovenského národného múzea v Martine.

 

Autor: Milena Kiripolská © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama