Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nové gymnázium ponúka štúdium s tromi zážitkami.

Autor: Nové gymnázium ponúka štúdium s tromi zážitkami.
Foto: Nové gymnázium ponúka štúdium s tromi zážitkami.
Uverejnené: 14. november 2012

Koniec kalendárneho roka sa na Memorandovom námestí v Martine nesie v duchu ukončenia pôsobenia Evanjelickej základnej školy a nedávno vzniknutej Evanjelickej materskej školy. Tieto inštitúcie svoje pôsobenie nekončia, ide iba o ich formálny zánik, ktorým sa začína nová etapa kresťanského vzdelávania v centre Martina.

Od januára 2013 vzniká v centre Martina nová škola - Evanjelická spojená škola, ktorej súčasťou bude okrem materskej školy a základnej školy aj nové Evanjelické gymnázium. Nové gymnázium ponúka jedinečnú šancu študovať na bilingválnom gymnáziu, ktoré je výnimočné tromi zážitkami: akademickým zážitkom, zážitkom spoločenstva a kresťanským zážitkom. Cieľom akademického zážitku je,  aby študenti zažili vzdelávanie, ktoré je primerane náročné, s vysokým akademickým štandardom. Nové gymnázium chce ponúknuť svojím študentom bezpečné, rešpektujúce a podnetné spoločenstvo so spolužiakmi aj pedagógmi , uprostred ktorého objavia, že sú súčasťou širšieho spoločenstva, tak školského, cirkevného ako aj občianskeho. 

Nové gymnázium ponúka štúdium s tromi zážitkami.

V neposlednom rade môžu študenti zažiť stretnutie s Božím slovom, s kresťanskými hodnotami a príkladmi kresťanského charakteru. „Evanjelickým gymnáziom chceme nadviazať na skvelú tradíciu evanjelického školstva v regióne Turca. Novú školu nestaviame na zelenej lúke. Program našej základnej školy je nastavený tak, aby naši žiaci mohli študovať  na gymnáziu  bilingválne a tak pokračovať v tom, čo sa intenzívne učili na základnej škole. V decembri sme spustili propagáciu gymnázia: naštartovali sme webovú stránku www.egmt.sk a dozvedieť sa o nás môžete aj na Facebooku (skupina EGMT). Veríme, že našim programom oslovíme nielen študentov našej základnej školy, ale  aj dostatočný počet žiakov z celého martinského regiónu.“ povedal riaditeľ Evanjelickej základnej školy Mgr. Jozef Sopoliga.

Nové gymnázium ponúka štúdium s tromi zážitkami.

Autor: Mgr.Dušan Haško


Reklama

príbuzné témy

Reklama