Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Febiofest 2014 otvorí premiéra najnovšieho diela Andrzeja Wajdu

Autor: Febiofest 2014 otvorí premiéra najnovšieho diela Andrzeja Wajdu
Foto: Febiofest 2014 otvorí premiéra najnovšieho diela Andrzeja Wajdu
Uverejnené: 09. marec 2014

Presne o dva týždne sa v Bratislave začne 21. ročník Febiofestu. Medzinárodný filmový festival otvorí premiéra najnovšieho diela poľského režiséra Andrzeja Wajdu - Walesa, človek z nádeje. Počas slávnostného večera prebehne udeľovanie Výročných cien Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK).

Festival privíta viacerých zahraničných hostí, vrátane členov medzinárodnej poroty Súťaže krátkych filmov krajín V4. V tejto súťažnej sekcii predstaví Febiofest hosťujúcu Ukrajinu. "Napriek tejto neľahkej situácii sa nám podarilo zakomponovať do súťaže päť kvalitných a zaujímavých ukrajinských filmov - tým, že zájdeme do kina a pozrieme si ich, môžeme spoločne podporiť slobodný a nenásilný život u našich východných susedov," uviedol Peter Dubecký, riaditeľ MFF Febiofest. Svoje filmy na ňom divákom predstaví množstvo tvorcov zo Slovenska i Českej republiky. Do Bratislavy pricestuje aj jeden z najvýraznejších súčasných maďarských režisérov György Pálfi. Pozvanie na festival prijal aj český dramaturg, režisér a scenárista, dokumentarista Jan Gogola ml.

 

Febiofest uvedie v 17 programových sekciách 140 titulov domácej a svetovej produkcie

V sekcii Pocty si pripomenie okrem iných tvorbu Stanislava Barabáša, ale aj nedávno zosnulého herca a režiséra Philipa Seymoura Hoffmana. Festival sa bude konať od 21. do 27. marca v Bratislave (Kino Lumiére, Mladosť, Artkino za zrkadlom, A4-priestor súčasnej kultúry, FK 35mm VŠMU) a následne poputuje do ďalších ôsmich miest - Košice, Martin, Trenčín, Trnava, Banská Bystrica, Prievidza, Kežmarok a Prešov. TASR informovala Eva Rebollo z ASFK.

 

 

Autor: TASR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama