Týždeň slovenských knižníc v SNK: prezentovanie digitalizácie

Autor: Týždeň slovenských knižníc v SNK: prezentovanie digitalizácie
Foto: Týždeň slovenských knižníc v SNK: prezentovanie digitalizácie
Uverejnené: 31. marec 2014

Martin, 31. marca 2014 – Prehliadka Digitalizačného centra vo Vrútkach, ukážky reštaurovania a konzervovania dokumentov či ukážky zdigitalizovaných predmetov z 1. svetovej vojny z projektu Europeana 1914 -1918 sú jednými z aktivít, ktoré pre verejnosť pripravila Slovenská národná knižnica (SNK) v rámci Týždňa slovenských knižníc, ktorý potrvá do soboty 5. apríla.

SNK už tradične pre verejnosť pripravuje bohatý program v rámci Týždňa slovenských knižníc. Okrem Dní otvorených dverí v SNK, Slovanskom múzeu A. S. Puškina v Brodzanoch či v Apponyiovskej knižnici v Oponiciach, ako aj výstavy pri príležitosti 125. výročia narodenia Martina Rázusa v Literárnom múzeu SNK, sme sa tento rok zamerali na aktivity v súvislosti s národným projektom Digitálna knižnica a digitálny archív. Návštevníci si tak budú môcť pozrieť priestory Digitalizačného centra vo Vrútkach vybaveného najšpičkovejšími technológiami“, povedala generálna riaditeľka SNK Katarína Krištofová.

SNK návštevníkom ponúkne aj viaceré prednášky o historických knižničných fondoch v SNK, ako aj vyučovacie hodiny so súťažou „Jozef Paulovič deťom“. Počas celého týždňa budú odpustené poplatky pri registrácii čitateľov, ako aj sankčné poplatky. Čitatelia SNK budú môcť realizovať medzinárodné medziknižničné výpožičky bezplatne.

Autor: Miriam Michaela Štefková © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama