Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Strýko Táni Pauhofovej získal 4 zlaté

Autor: Strýko Táni Pauhofovej získal 4 zlaté
Foto: Strýko Táni Pauhofovej získal 4 zlaté
Uverejnené: 08. apríl 2014

Odchovanec vrútockého a martinského plávania Branislav Hakel, ktorý v súčasnosti preteká za PSK (plavecký seniorský klub) Žilina, sa v uplynulý víkend stal štvornásobným medzinárodným majstrom Slovenska v plávaní Masters! Po zhruba 30 rokoch od skončenia aktívnej športovej kariéry sa opäť vrátil do bazénu a v kategórii Masters boduje na najvyšších medailových umiestneniach a získava jednu medailu za druhou.

V Spišskej Novej Vsi sa 5. – 6. apríla 2014 konali medzinárodné preteky, Majstrovstvá Slovenska kategórie Masters. Za účasti 212 pretekárov zo 47 klubov z Česka, Ukrajiny, Poľska, Slovenska, Maďarska, Ruska a Rakúska získal 4 tituly Medzinárodného Majstra Slovenska a 1striebornú medailu.

Zlaté medaile si vyplával v disciplínach 100m prsia časom 1:13.22 (viď fotografia) a 50m prsia, časom 32.90. Ďalšie zlaté medaily získal v mužských štafetách na 4 x 50m voľný spôsob a 4 x 50m polohové preteky spolu s Romanom Hrmelom, Vladimírom Miniarikom a Rastislavom Pavlíkom, taktiež z PSK Žilina. V disciplíne 100m motýlik sa umiestnil na druhom mieste, hneď za Rudolfom Šmerdom z PVK Brno (majstrom Európy a Sveta Masters vo svojej kategórii). Braňo je po týchto výsledkoch a prvých pretekoch spokojný a presvedčený, že sa mu „comeback“ vydaril. Ako sa sám vyjadril: „Doterajšie tréningové nasadenie, úsilie, a dosiahnuté časy na plaveckých pretekoch nasvedčujú, že už v tomto roku môžem prekonať nielen ďalšie slovenské rekordy, ale sa môžem, aj zaradiť v svojej kategórii medzi európsku a svetovú TOP špičku...“ Budeme mu držať palce aj na najbližších pretekoch, ktoré ho čakajú: 3. - 4.mája - Veľká cena Dolného Kubína 12. ročník ( Žinčicový míting) v Dolnom Kubíne, 7. – 8. júna - Majstrovstvá Čiech Masters,  v Českej Lípe a na sklonku leta (22. – 24. augusta) na Majstrovstvách Maďarska Masters v Gyule.

 

Autor: text, foto: Miriam Migátová, media manager © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama