Martinčania sa mohli naučiť správne techniky čistenia zubov

Autor: Martinčania sa mohli naučiť správne techniky čistenia zubov
Foto: Martinčania sa mohli naučiť správne techniky čistenia zubov
Uverejnené: 30. apríl 2014

V priebehu utorka ste na martinskom Divadelnom námestí mali možnosť stretnúť študentov zubného lekárstva na putovnom podujatí s názvom Spolu za zdravý a krásny úsmev.

Roadshow organizovaná Slovenským spolkom študentov zubného lekárstva odštartovala 23. apríla v Bratislave a potrvá až do 6. mája. Počas štrnástich dní budú študenti cestovať po osemnástich slovenských mestách a šíriť osvetu týkajúcu sa zubnej hygieny medzi širokou verejnosťou. Medici prichádzajú do miest s myšlienkou "keď neprídu pacienti do ambulancie, musia vyjsť lekári do ulíc". Cieľom projektu je motivovať ľudí ku zlepšovaniu starostlivosti o ústne zdravie a zvýšiť úroveň povedomia o dôležitosti prevencie v oblasti ústnej hygieny.

„Slovenský spolok študentov zubného lekárstva zorganizoval túto akciu z vlastnej iniciatívy. Podujatie organizujeme už druhý rok a snažíme v rámci neho šíriť osvetu, aby sa ľudia naučili správnej technike čistenia zubov a primárnej prevencii vzniku zubného kazu. Kefka a pasta predstavujú v porovnaní s ošetrením jedného zubného kazu minimálnu investíciu. Ponúkame inštruktáž na klasickú zubnú kefku, na jednozväzkovú kefku a taktiež na medzizubnú kefku. Priamo na mieste inštruujeme na tieto tri zubné pomôcky,“ uviedol Michal Juršík zo Slovenského spolku študentov zubného lekárstva. Podujatie sa tešilo záujmu a priazni okoloidúcich. Inštruktáže absolvovali dospelí, deti aj ich rodičia. Všetci účastníci si mali možnosť na mieste pod dohľadom odborníkov nacvičiť správnu techniku čistenia zubov a odniesť si so sebou kvalitnú zubnú kefku značky Curaprox.

 

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama