Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Aule UK udelili granty na podporu projektov mladých vedcov a doktorandov

Autor: V Aule UK udelili granty na podporu projektov mladých vedcov a doktorandov
Foto: V Aule UK udelili granty na podporu projektov mladých vedcov a doktorandov
Uverejnené: 12. máj 2014

Univerzita Komenského v Bratislave (UK) dnes už po osemnásty raz udelila Granty UK určené na podporu vedeckých, pedagogických a umeleckých projektov mladých učiteľov, vedeckých pracovníkov a interných doktorandov UK. O granty UK mohli aj tento rok požiadať mladí univerzitní pracovníci vo veku do 30 rokov.

"Granty UK, ktoré v tomto roku získalo 305 projektov, univerzita podporila sumou 292 690 eur, čo je v priemere 960 eur na jeden grant. Univerzita Komenského zaevidovala spolu 596 žiadostí. Viac-menej polovica podaných projektov bola teda úspešná", uviedol v príhovore rektor UK prof. RNDr. Karol Mičieta,PhD. "Zvlášť potešiteľná a pre univerzitu nádejná je práve skutočnosť, že viac ako polovicu schválených projektov predložili riešitelia vo veku do 28 rokov", vyzdvihol rektor Mičieta.

 

Medzi podporenými projektmi sú napríklad:

Rozvíjanie experimentálnych spôsobilostí žiakov základnej školy., Syndróm lepivých doštičiek - analýza klinických prejavov, Výskum inervácie ľudských nádorov, Podporované vzdelávanie ľudí s duševnou poruchou či Zmeny v štruktúre priemyslu a jej vplyvy na regióny Slovenska. "Z pohľadu počtu a úspešnosti projektov podaných jednotlivými fakultami UK si prvenstvo i naďalej zachováva Prírodovedecká fakulta UK, ktorá predložila 203 projektov, z nich 104 bolo úspešných. Nasleduje Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK, kde z 95 podaných projektov bolo 48 podporených", konštatoval prof. Mičieta. Ako ďalej uviedol, tradičný záujem o granty je na lekárskych fakultách. Z Lekárskej fakulty UK Bratislava bolo evidovaných 75 žiadostí a pridelených 38 projektov a z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine bolo z 54 podaných projektov vybratých na financovanie 27. "Som rád, že bol zaevidovaný a súčasne aj podporený jeden "integrovaný" projekt - na ktorom participujú riešitelia z Právnickej fakulty UK a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK pričom podpora takéhoto projektu je finančne zvýhodnená", povedal rektor UK. Súčasne konštatoval, že z roka na rok nielen stúpa počet podaných projektov, ale aj ich kvalita. Granty získala aj Farmaceutická fakulta, Fakulta telesnej výchovy a športu a ďalšie fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

 

Autor: TASR, foto uniba.sk © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama