Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Druhýkrát prvá na Slovensku

Autor: Druhýkrát prvá na Slovensku
Foto: Druhýkrát prvá na Slovensku
Uverejnené: 19. máj 2014

Opakovaným veľkým úspechom študentky Emmky Urbanovej z osemročného Gymnázia Jozefa Lettricha sa zavŕšila tohtoročná celoslovenská akreditovaná súťaž v prednese cudzojazyčnej tvorby Jazykový kvet 2014.

Súťaž je určená pre deti a mládež od štyroch do osemnástich rokov, ktoré majú odvahu ukázať, že sa radi učia cudzí jazyk. Tento rok sa do súťaže zapojilo 665 súťažiacich v rôznych vekových kategóriách a dvoch vetvách – poézia/próza a dráma. Celoslovenské finále sa uskutočnilo 9. mája 2014 v Nitre. „Emmka reprezentovala našu školu v kategórii vlastná tvorba – próza a dokázala skĺbiť cit pre slovo a jej vzťah k anglickému jazyku. Je to výnimočná študentka, ktorá sa neuspokojí s priemernosťou, pravidelne prispieva svojou tvorbou do školského časopisu Gymlet a do zbierok študentských literárnych prác POŠEPKY,“ vymenúva úspechy študentky riaditeľ školy Mgr. Igor Libo.

 

Je radosť pracovať s talentovanými mladými ľuďmi a tento ročník súťaže bol pre nás veľkou výzvou. Obhájiť 1. miesto spomedzi súťažiacich z celého Slovenska sme spočiatku považovali za takmer nedosiahnuteľný cieľ,  ale kvalita Emmkiných dielok je veľmi vysoká, autenticky mladá a zároveň nežne dojímavá. Priala by som vám prečítať si jej prvú poviedku, v ktorej jemne vyznáva lásku svojej mame – The Best Washing Powder Is Love (Najlepší prášok na pranie je láska),“ dodáva Emmkina učiteľka angličtiny PaedDr. Marcela Vilčeková. A Emmka pokračuje: „V tomto školskom roku som sa zamerala na lásku dvoch tínedžerov a pri preklade príbehu How Does a Crispy Kiss Taste? (Ako chutí čipsová pusa?) mi s nástrahami angličtiny pomohla aj naša americká lektorka z Arizony Lauren Davis.“

 

Minulý školský rok dokázala Emma očariť nielen odbornú porotu, ale aj širokú verejnosť, pretože získala 2. miesto v tzv. I-CENE VEREJNOSTI, kde majú možnosť hlasovať ľudia z celého Slovenska zaslaním sms. Vo svojich štrnástich rokoch je aj vedúcou redakčnej rady triedneho časopisu Magazín Tercie B, a preto je celkom možné, že nám v Turci vyrastá budúca spisovateľka alebo novinárka.

 

Autor: Mgr. Igor Libo © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama