Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žiaci z Gymnázia J. Lettricha úspešne prezentovali na celoslovenskom kole SOČ

Autor: Žiaci z Gymnázia J. Lettricha úspešne prezentovali na celoslovenskom kole SOČ
Foto: Žiaci z Gymnázia J. Lettricha úspešne prezentovali na celoslovenskom kole SOČ
Uverejnené: 19. máj 2014

Gymnázium Jozefa Lettricha sa každoročne zapája do tejto súťaže s cieľom podporiť rozvoj nadanej a talentovanej mládeže, posilniť motiváciu a rozvíjať tvorivosť študentov. Práci SOČ sa naši študenti venujú v škole počas vyučovacieho procesu, ale najmä mimo vyučovania, vo voľnom čase. Výsledky svojej činnosti prezentujú v školskom kole a najlepšie práce postupujú do vyšších kôl.

Stredoškolská odborná činnosť je súťaž, vyhlasovateľom ktorej je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Je určená žiakom stredných škôl vo veku 15 až 21 rokov. Súťaží sa vo vyhlásených odboroch s individuálnou alebo kolektívnou prácou, ktorá sa zaoberá riešením prírodovedných, technických, spoločenských či iných problémov.

 

V školskom roku 2013/2014 naši žiaci boli úspešní v rámci okresného, krajského aj celoslovenského kola. V dňoch 23.4. - 25.4. 2014 sa v SOŠ v Starej Ľubovni konal už  36. ročník celoslovenského kola stredoškolskej odbornej činnosti. Súťažilo sa v 17-tich odboroch, v každom odbore bolo 16 súťažiacich. Gymnázium Jozefa Lettricha malo zastúpenie v odbore 02 matematika, fyzika - Barboru Thomkovú a Martina Kobana. V odbore 03 chémia, potravinárstvo predstavila svoju prácu Simona Rišianová, ktorá sa v silnej konkurencii umiestnila na 5. mieste. V odbore 04 biológia zaujal porotu Patrik Lettrich svojou prácou s názvom Analýza bakteriálnych druhov v prostredí školy a obsadil 1. miesto. Všetci žiaci, ktorí riešili odbornú problematiku v rámci SOČ a zúčastnili sa na obhajobách svojej práce, získali veľa skúseností, poznatkov a zručností, ktoré využijú vo svojom ďalšom štúdiu.

 

Autor: Mgr. Igor Libo © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama