Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Turistický chodník Ferraty HZS skompletizovali otvorením spodnej časti

Autor: Turistický chodník Ferraty HZS skompletizovali otvorením spodnej časti
Foto: Turistický chodník Ferraty HZS skompletizovali otvorením spodnej časti
Uverejnené: 22. jún 2014

Turistický chodník „Ferraty HZS“ na Martinské hole dnes na konečnej zastávke MHD v Martine - Stráňach skompletizovali otvorením jeho spodnej časti členovia Skialp klubu Kriváň a záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) s dobrovoľníkmi.

Vrchnú časť chodníka otvorili podľa predsedu Skialp klubu Kriváň Petra Kračmera minulý rok v septembri. „Celá trasa má 4,8 kilometra s prevýšením 770 výškových metrov a nachádza sa na nej zhruba desať premostení potoka a sedem oddychových miest s lavičkami. Je vyznačená červenou turistickou značkou a päť panelov popri nej informuje návštevníkov o miestnej faune a flóre, o chodníku, o jeho výstavbe a aj o určitých pravidlách, ktoré sú na chodníku zavedené,“ uviedol Kračmer.

 

Doplnil, že samotná ferrata, čiže vrchná časť chodníka od štvrtej informačnej tabule, je zaistená technickými pomôckami, ako sú laná, stúpačky a rebrík. „Je tam 428 metrov lán, 170 stúpačiek a jeden rebrík. Spodná časť po štvrtú informačnú tabuľu sa dá prejsť bez akéhokoľvek výstroja a zvládnu ju aj menej zdatní turisti, pričom táto trasa je obojsmerná. Vrchná časť sa momentálne rozdvojuje na ľahší a ťažší variant a stretáva sa opäť v jednom bode,“ dodal predsedu Skialp klubu Kriváň. Turistický chodník „Ferraty HZS“ vybudovali členovia Skialp klubu Kriváň a záchranári Horskej záchrannej služby s dobrovoľníkmi, na financovaní sa spolupodieľalo aj mesto Martin.

 

Autor: TASR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama