Diskžokeji starnú 2: Autentická história doplnená o moderné efekty

Autor: Diskžokeji starnú 2: Autentická história doplnená o moderné efekty
Foto: Diskžokeji starnú 2: Autentická história doplnená o moderné efekty
Uverejnené: 23. jún 2014

Počas poslednej májovej soboty sa v kultúrnom dome v Turčianskej Štiavničke spomínalo na hudbu rokov minulých. Po šiestich mesiacoch sa turčianska verejnosť dočkala pokračovania úspešnej akcie známej pod názvom Diskdžokeji starnú. Trojica DJ-ov Ján Haliena, Julo Krivuš a Rudolf Mišík opäť ponúkla zábavu, ktorá trvala až do skorého rána.

"Keď sa do autentickej atmosféry kultúrneho domu, ktorý sa za posledných 20 rokov nezmenil, pridajú pesničky a videoklipy, na ktoré si všetci pamätajú, tak sú ľudia ako vrátení v čase. Podarilo sa nám vlastne vytvoriť akýsi nástroj na stretávanie sa ľudí, ktorých sme sústredili do jedného priestoru v rovnakom čase a dali sme tomu určitú formu zábavy. Keďže akciu robíme len dva krát do roka, má to tú výhodu, že nezovšednie, a že si ľudia zakaždým nájdu čas prísť," uviedol Ján Haliena.

 

Aj keď repertoár bol venovaný predovšetkým strednej generácii a hudbe rokov 80-tych a 90-tych, nechýbali ani súčasné hity a na parkete sa ocitli vedľa seba všetky vekové kategórie, od dvadsaťročných až po šesťdesiatnikov. "Hrala sa muzika 70 - tych, dominantne 80 - tych a 90 - tych rokov, boli tam nejaké výnimky aj zo 60 - tych rokov. Púšťali sa aj súčasné veci, reage, funky, pop-rock. Po pol noci sme spustili československý set, absolvovali sme spomienku na skupinu Team, ktorá v tomto kultúrnom dome dlhé roky skúšala. Bolo to samozrejme venované nedávno zosnulému členovi tejto kapely, Ivanovi Marčekovi. Zaspomínali sme aj na Ivetu Bartošovú s hitom Hej pane diskžokej. Vďaka hosťom, ktorí prišli, zaznela aj aktuálna tvorba. Drozďo s Demexom si počas akcie odprezentovali svoje dva videoklipy. Vystúpil aj Michal Chrenko zo Superstar, ktorý odspieval ich spoločnú pesničku a niekoľko prevzatých hitov," priblížil hudobný program Ján Haliena.

Organizátori prišli tentokrát s viacerými novinkami a vylepšeniami

"Podarilo sa nám zabezpečiť projekciu veľkého kalibru. V sále bolo 5 premietacích plôch a tri televízory, videoprojekcie boli aj na balkónoch a pridali sme aj viac svetelných efektov. V takzvanom "pekle" bola druhá tanečná scéna, kde sa hrala iná muzika ako na hlavnej scéne. Veľmi pozitívne boli aj reakcie na bufet, ktorý bol vonku pred kultúrnym domom." Na ďalšie pokračovanie tohto podujatia sa jeho priaznivci môžu tešiť v decembri, na Štefana. Na májový termín chystajú nestarnúci diskžokeji veľkolepú laserovo - pyrotechnickú show. "Z titulu technickej náročnosti pripravovania rôznych programov a veľkej propagácie budeme opäť nútení ísť so vstupným hore, aby akcia bola rentabilná, a aby sme ju mohli realizovať. Vstupné bude 8 € v predpredaji a 10 € na mieste. Na tejto sume by sme však chceli zostať dlhšie. Samozrejme, za to vstupné dostanú ľudia zase niečo navyše," uzavrel Ján Haliena.

 

Autor: Mira Kováčová, foto: www.haliena.sk - Ľudovít Košálko © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama