Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Je potrebné počúvať, čo si o svete myslia deti

Autor: Je potrebné počúvať, čo si o svete myslia deti
Foto: Je potrebné počúvať, čo si o svete myslia deti
Uverejnené: 27. jún 2014

Na slávnostnom podujatí v Palugyayovom paláci v Bratislave si prebrali z rúk štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Petra Javorčíka ocenenia víťazi 2. ročníka celoslovenskej výtvarno-literárnej súťaže Ľudské práva očami detí.

Druhý ročník súťaže bol venovaný téme Máme právo na názor a v marci tohto roku ho vyhlásil podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a predseda Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť Miroslav Lajčák, aby upriamil pozornosť a záujem detí o ľudské práva a princípy nediskriminácie a rovnakého zaobchádzania. Štátny tajomník Peter Javorčík vo svojom úvodnom príhovore na slávnostnom odovzdávaní cien spomenul, že už pilotný ročník súťaže v minulom roku prekvapil množstvom a kvalitou výtvarných a literárnych prác a poďakoval sa spoluorganizátorom súťaže z rezortov školstva a práce, z IUVENTY a zo Slovenského výboru UNICEF. Jeho hlavné poďakovanie však patrilo žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili a ich pedagógom. "Je potrebné zastaviť sa a počúvať, čo si o svete myslia deti a mladí ľudia. Túto šancu im chceme dať," zdôraznil a dodal, že deti sú naším zrkadlom a je našou povinnosťou vytvárať im priestor, v ktorom sa budú cítiť bezpečne.

 

V I. kategórii – výtvarnej súťaži pre žiakov a žiačky 1. stupňa základných škôl získala prvé miesto Nina Kluková, žiačka 3. ročníka ZŠ vo Zvolene, druhé miesto si odniesol Kristóf Mézes, žiak 4. ročníka ZŠ v Malých Dvorníkoch a tretie miesto porota udelila Viktórii Dutkovej, žiačke 2. ročníka ZŠ v Prievidzi.

 

V II. kategórii – literárnej súťaži pre žiakov a žiačky 2. stupňa základných škôl a 1. – 4. ročníka osemročných gymnázií získala prvé miesto Nikola Maďariová, žiačka 8. ročníka ZŠ v Turčianskych Tepliciach, druhé miesto patrí Natálii Pánikovej, žiačke 9. ročníka ZŠ v Prešove a na treťom mieste sa umiestnil Norbert Sliško, žiak 8. ročníka ZŠ v Palíne. Žiaci, ktorých práce sa dostali do širšieho výberu 15 najlepších prác v oboch kategóriách, si zo slávnostného podujatia odniesli čestné uznania a darčekové predmety. Víťazi okrem diplomov dostali aj vecné ceny a žiaci, ktorí skončili na prvom mieste v oboch kategóriách navyše získali vecnú cenu aj pre svoju školu – interaktívnu tabuľu v hodnote do 1 500 eur.
 

Autor: TASR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama