Neprofesionálni výtvarníci a rezbári sa stretli v skanzene

Autor: Neprofesionálni výtvarníci a rezbári sa stretli v skanzene
Foto: Neprofesionálni výtvarníci a rezbári sa stretli v skanzene
Uverejnené: 05. júl 2014

V nedeľu 22.6.2014 sa v Múzeu slovenskej dediny uskutočnil v poradí druhý plenér pre členov Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov a turčianskych rezbárov pod názvom „Reťazenie“.

Výtvarníkov aj tentokrát metodicky usmernil lektor, akademický sochár Peter Bukovský. Aj toto stretnutie výtvarníkov a rezbárov sa nieslo v pozitívnom a priateľskom duchu a v dobrej nálade. Pre umelcov bolo prichystané aj chutné občerstvenie a časť materiálov potrebných na tvorbu výtvarných prác. Scenériu skanzenu dopĺňal spev a tanec folkloristov, ktorí vystupovali v prírodnom amfiteátri v rámci  Turčianskych slávností folklóru a spoločne vytvorili atmosféru, z ktorej  vyťažili umelci  na svojich plátnach a skicároch maximum.


Záverečný, tretí plenér je už naplánovaný a uskutoční sa v polovici júla v obci Dražkovce

Skupina výtvarníkov a rezbárov tu bude počas celého dňa nielen rozvíjať maliarske a sochárske zručnosti, ale zároveň je pripravený  priestor aj na diskusiu, relax a prehlbovanie priateľských vzťahov.
Obrazy a obrázky budú vystavené na jesennej výstave v klubovni TKS. Napríklad tie „rakovské“ – vznikli počas výtvarného a rezbárskeho plenéru v obci Rakovo v máji - boli umiestnené v priestore kultúrneho domu počas osláv 770. výročia obce. Výstava zožala úspech nielen medzi výtvarníkmi, pochvaľovali si ju aj domáci. Projekt je organizovaný Turčianskym kultúrnym strediskom v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Autor: Adam Kmeť © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama