Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Pozvánka: XII.ročník podujatia Turčianska harmonika

Autor: Pozvánka: XII.ročník podujatia Turčianska harmonika
Foto: Pozvánka: XII.ročník podujatia Turčianska harmonika
Uverejnené: 09. júl 2014

Múzeum slovenskej dediny už po dvanásty raz ožije zvukom harmoník. Harmonikári a heligonkári z Turca, Kysúc, Oravy a Považia rozveselia a roztancujú návštevníkov na podujatí Turčianska harmonika v nedeľu 13. júla 2014 od 10.00 hod.

V programe sa predstaví vyše tridsať hráčov rôznych vekových kategórií. Návštevníci budú mať možnosť spoznať a vypočuť si známych i menej známych heligonkárov, ktorí hrávajú pre potešenie seba či svojich priateľov a dobre sa s nimi zabaviť v krásnom prostredí najväčšieho múzea v prírode na Slovensku. Medzi účinkujúcimi budú aj známe hráčky na tento nástroj – Vlasta Mudríková zo Skalitého a sestry Bacmaňákové z Kysúc. Mladých hudobníkov budú reprezentovať Kristína Surová z Bratislavy, Andrej Majerčík z Diakovej a po prvý krát sa príde predstaviť 13-ročný Ján Holeščák zo Zákopčia.

 

Nebudú chýbať ani skalní hráči, ktorí nechýbali na predchádzajúcich ročníkoch Turčianskej harmoniky. Sprievodným podujatím programu bude výstava 95. rokov rybárstva v Turci a podávanie rybárskej špeciality halászlé, ktoré pre návštevníkov pripravili rybári z Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Martine. O 13.30 hod. sa v kostole z Rudna uskutočnia Ev. a. v. služby Božie.

Autor: Milena Kiripolská © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama