Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Na Festival Bažant Pohoda zavítajú aj literárne hviezdy

Autor: Na Festival Bažant Pohoda zavítajú aj literárne hviezdy
Foto: Na Festival Bažant Pohoda zavítajú aj literárne hviezdy
Uverejnené: 09. júl 2014

Kníhkupectvo Martinus.sk prináša na Festival Bažant Pohoda v spolupráci s občianskym združením Literárny klub známe osobnosti domácej aj zahraničnej literatúry ako napr. Etgar Keret, Milan Lasica či Dušan Mitana. Všetci sa stretnú v bohatom programe Literárneho stanu Martinus.sk.

Program rozdelený do troch festivalových dní štartuje vo štvrtok o 20:00, kedy Kali Bagala, neúnavný propagátor slovenskej literatúry, otvorí brány svojho Literárneho cirkusu. Vystúpia Márius Kopcay, Víťo Staviarsky, Tomáš Ulej, Laco Kerata, Marek Vadas, Agda Bavi Pain, Jozef Ignác Bajza a priestor dostanú aj herci VŠMU a výtvarní hostia. Piatkový program je nabitý od 9:00 rána do 22:30 večer. Začína pokračovaním Literárneho cirkusu, na ktorý nadviaže experimentálne spojenie literatúry a tanca Generator x_2 a od 11:00 sa účastníci môžu stretnúť s Milanom Lasicom. Nasledovať budú autorské čítania s ocenenými autormi súťaží Poviedka 2013 a Básne 2013.

 

Od 17:00 tajomný Jaz, tvorca fenoménu Opráski sčeskí historje, porozpráva o ich vzniku. Vo večerných hodinách sa predstavia aj Radka Denemarková, Eva Turnová, Vít Kremlička a deň zakončí nočné premietanie ocenených filmov Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča 2014. Medzi najzaujímavejšie osobnosti soboty bude určite patriť Etgar Keret (od 16:00), jeden z najlepších izraelských autorov súčasnosti; ďalej legendárny Dušan Mitana; finalisti prestížnej ceny Anasoft Litera 2014 a víťazi minulých ročníkov Martinus Cena Fantázie. Spestrením bude aj rozprávanie záchranára Viliama Dobiáša, literárny kvíz a Slam Poetry, súťaž v netradičnom prednese autorskej poézie. V kompletnom programe Literárneho stanu Martinus.sk sa nachádza toho ešte viac a je zverejnený na tomto odkaze: http://www.martinus.sk/literarnystan/

 

Autor: Martinus.sk © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama