Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Strávte leto v múzeu a vytvorte si pekné vecičky pomocou nevšedných techník!

Autor: Strávte leto v múzeu a vytvorte si pekné vecičky pomocou nevšedných techník!
Foto: Strávte leto v múzeu a vytvorte si pekné vecičky pomocou nevšedných techník!
Uverejnené: 10. júl 2014

Na prázdninové stredy prichystali pracovníci Slovenského národného múzea v Martine už tradične atraktívny program pre deti i dospelých v podobe tvorivých dielní s názvom Leto v múzeu.

"Počas letných prázdnin máme pripravené štyri dielne, prvé dva týždne sú zamerané na sklomaľby, ďalšie dva týždne sa budeme venovať tkaniu, ale nie na klasických veľkých krosnách, ale na špeciálnych malých krosienkach. Potom budeme mať dielne, ktoré sa budú týkať háčkovania a štrikovania. Na záver sme zaradili najatraktívnejšiu a najobľúbenejšiu tému - drôtovanie. Keďže do týchto aktivít sa radi zapájajú aj rodičia, tvorivé dielne nie sú vekovo obmedzené," uviedla kultúrnopropagačná manažérka SNM v Martine Mgr. Milena Kiripolská.

 

Možnosť priučiť sa zaujímavej výtvarnej technike využili už na úvodnom stretnutí desiatky návštevníkov. Začiatočníci i pokročilí si maľovali na sklo rôzne motívy pod vedením skúsenej lektorky, ktorá ich usmerňovala a dohliadala na správne zvládnutie techniky. Tejto istej téme bude venovaná aj budúca streda, pridať sa môže každý, kto má chuť. Účasť na workshopoch nie je spoplatnená, lekcie môžete využiť v rámci bežného vstupného do múzea, ktoré je 0,50 € pre deti, študentov a dôchodcov a 1 € pre dospelých. O pomôcky sa starať nemusíte, všetko potrebné je pripravené. Počas návštevy múzea určite neprehliadnite ani výstavu Národné kultúrne pamiatky na Slovensku okres Martin, ktorá bola pôvodne inštalovaná v Múzeu Andreja Kmeťa. Expozícia oživená novými exponátmi bude zdobiť výstavné priestory Etnografického múzea až do polovice septembra. Do konca augusta je sprístupnená aj výstava farebných obrázkov, dekorácií a iných výtvorov nazvaná Umenie v nás, ktorú pripravilo Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Martine.

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama