Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Tretí ročník street artového sympózia v Bardejove organizoval aj Martinčan

Autor: Tretí ročník street artového sympózia v Bardejove organizoval aj Martinčan
Foto: Tretí ročník street artového sympózia v Bardejove organizoval aj Martinčan
Uverejnené: 16. júl 2014

Koncom júna sa v bardejovskom letnom amfiteátri uskutočnil už tretí ročník podujatia s názvom Street artové sympózium. Akcia určená predovšetkým pre skupinu umelcov, ktorí nemajú možnosť prezentovať sa v galériách alebo iných výstavných priestoroch, má za cieľ prepojiť rôzne druhy umenia a podporiť vzájomnú spoluprácu medzi ľuďmi.

Tretí ročník Street artového sympózia mesta Bardejov pripravil Martin Novysedlak z Martina a Ľubomír Baláž z Bardejova v spolupráci s mestom Bardejov a Ministerstvom kultúry. Počas troch dní plných kultúrnych podujatí projekt odprezentoval rôzne umelecké smery ako sú: streetart, graffiti, filmová tvorba, hudba či tanec a oboznámil účastníkov s novodobými smermi alternatívneho umenia. Hlavným lákadlom pre návštevníkov bola tvorba 19 grafitti a street art umelcov. Na treťom ročníku sa objavili aj nové tváre, ktorých tvorbu ste počas predošlých ročníkoch nemali možnosť vidieť. Ďalšou novinkou tohto ročníka boli plochy, na ktoré sa maľovalo. Okrem klasických dosiek s rozmerom 2 m x 2,80 m pribudli aj plátna s rozmerom 160 cm x 120 cm a nechýbalo ani maľovanie dodávky. Zaujímavosťou bolo, že umelci nemali zadanú tému, takže mohli popustiť uzdu svojej fantázii a zistiť kam až siahajú hranice ich kreativity. Diváci ako nepriami účastníci projektu boli po pozorovaní maľovania v reálnom čase milo prekvapení, čo umelci dokážu predviesť priamo v exteriéri ulice.

Street Art 3 - Bardejov (zostrih)

httpv://youtu.be/EoDdVlvfEx0

 

Na sympóziu ako každý rok nechýbala ani hudba a tanec

Tanečné vstupy zabezpečila skupina Dance crew FäTTy a o tie hudobné sa postaralo trio Dj´s v zložení Dj Majky Dortmund, Dj Emilio Ballage a Dj Pospo. Úplnou novinkou a prekvapením bola Opening párty v Escape CaFe, kde to spomínaní Dji poriadne roztočili a pripravili pôdu pre martinskú kapelu C.A.C.I.B. DORTMUND a bardejovské hudobné zoskupenie Hypo Kyrie. Večer sa niesol v znamení rôznych štýlov a období, od funky, groove, rare, soul , rnb a  old school hip hop cez rock, punk, pop, boogie, disco, rap, reggae a synti pop, až po heavy metal.

Foto Mário Maršala

Foto Zlata Burgerová

 

Autor: Mira Kováčová, foto Mário Maršala, Zlata Burgerová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama