Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Na letisku v Tomčanoch vyvrcholili majstrovstvá sveta leteckých modelárov vetroňov

Autor: Na letisku v Tomčanoch vyvrcholili majstrovstvá sveta leteckých modelárov vetroňov
Foto: Na letisku v Tomčanoch vyvrcholili majstrovstvá sveta leteckých modelárov vetroňov
Uverejnené: 20. júl 2014

Záverečnými letmi dopoludnia a večerným vyhlásením výsledkov vyvrcholili dnes na letisku Tomčany v Martine 9. majstrovstvá sveta leteckých modelárov medzinárodnej federácie FAI v kategórii F3J. Na tohtotýždňovej vrcholnej súťaži rádiom riadených modelov vetroňov s rozpätím krídel do štyroch metrov sa predstavili pretekári celkove z 28 krajín sveta.

Súťažilo sa v dvoch kategóriách, seniorskej a juniorskej. "V seniorskej kategórii vyhral náš pretekár Janko Littva mladší z Levíc, v juniorskej Marco Gallizia z Talianska," informoval TASR organizačný riaditeľ majstrovstiev Ľubomír Gren. Finálové lety sa začali v piatok (18. 7.) o 16.00 h, záverečné posledné tri kolá boli dnes dopoludnia. "V podstate sme dolietali v dobrom počasí, pršalo nám len raz, aj to iba hodinu," zhodnotil preteky Gren.

 

Majstrovstvá sveta sa konali v Martine už v roku 2006

"V Martine máme veľký klub a dobré zázemie. Ako prvej krajine sa nám podarilo majstrovstvá sveta opätovne získať po ôsmich rokoch. Máme tu Turčiansku kotlinu a v nej sú veľmi dobré poveternostné podmienky," podotkol Gren. Posledný augustový týždeň bude letisko v Tomčanoch patriť ďalšej vrcholovej súťaži - Majstrovstvám Európy v kategórii F1E, čo sú hádzadlá. Depo bude sústredené do Valčianskej doliny.


Fotogaléria z otvorenia podujatia v Martine

Autor: TASR © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama