Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinskí policajti úspešní pri odhaľovaní drogovej trestnej činnosti.

Autor: Martinskí policajti úspešní pri odhaľovaní drogovej trestnej činnosti.
Foto: Martinskí policajti úspešní pri odhaľovaní drogovej trestnej činnosti.
Uverejnené: 14. január 2013

Martinskí policajti spoločne s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a psovodmi z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých Sučany vykonali z piatka 11. januára na sobotu 12. januára v okrese Martin akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 24 ročného Mareka z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a 28 ročného Michala zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Počas domových prehliadok a prehliadok iných priestorov policajti zaistili kryštalické látky, prášky, tabletky aj sušený rastlinný materiál. Predbežným expertíznym skúmaním časti zaisteného materiálu sa zistilo, že ide o metamfetamín v množstve 83 až 332 obvykle jednorazových dávok drogy.

 

Na oboch obvinených vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvinenému z obzvlášť závažného zločinu hrozí v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 rokov až 15 rokov. Staršiemu z obvinených hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri roky až 10 rokov. Ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Reklama

príbuzné témy

Reklama