Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Amfiko Street Soul spojil viac kultúr do jedného projektu

Autor: Amfiko Street Soul spojil viac kultúr do jedného projektu
Foto: Amfiko Street Soul spojil viac kultúr do jedného projektu
Uverejnené: 14. august 2014

V sobotu 09. augusta sa v Amfiku uskutočnil už ôsmy ročník multikultúrneho festivalu AMFIKO STREET SOUL. Oproti minulým rokom si to okrem street art a graffiti jamu umelci rozdali aj v maliarskom súboji Live Painting Battle a v rámci Freestyle Bike Session ukázali svoje umenie na rampe domáci BMX jazdci.

V rámci festivalu prebehol druhý tohtoročný LIVE PAINTING BATTLE

Súťažilo 18 ľudí od Prešova až po Prahu - boli to ilustrátori, akademici, grafici aj graffiti umelci. Prvýkrát sme tu mohli vidieť tzv. FULL COLOR BATTLE, kde sa používali akryly, štetce, fixy a spreje rôznych odtieňov. "Čas bol ohraničený na 45 minút. Ľudia samozrejme témy dopredu nevedeli ale vyberali sa pri určení súťažných dvojíc. Spomeniem napríklad - Intergalaktická grilovačka, Mačací bašavel a Minimalizmus milionára. Do finále postúpili 6 účastníci (Mr.Cina, Neznámy, Pyppo314, De Marx, Mano, Mário Huana), z ktorých sa vybrali traja najlepší. Finálová téma bola U Číňana v reštaurácii. 1. Miesto Mr.Cina, 2. Miesto Neznámy, 3 Miesto Mano. Zaujímavosťou bolo, ako umelec Neznámy zaujímavo poňal finálovú tému a spravil karikatúru Mr. Cinu a napísal tam U CINA-NA V REŠTAURÁCII:)," prezradil Martin Hríb za Live Painting. Ocenení získali knihy, graffiti časopisy, graffiti DVD a samozrejme pamätný pohár pre víťaza. Hlavný sponzor akcie bol SLOVLAK, ROOFTOP SHOP a samozrejme VL MEDIA. "Ďakujem všetkym zúčastneným a môžu sa tešiť na ďalšie pokračovanie Battlu v zimných mesiacoch," dodal Martin Hríb z organizačného tímu.

Úspešný festival má veľký potenciál aj do budúcnosti

"Festival hodnotím ako úspešný, nakoľko to bol v podstate prvý ročník kde sme spojili viac kultúr do jedného projektu. Predstavilo sa nielen 40 street art a graffiti umelcov z celého slovenska, ale aj b-boys, bmx bikeri, kapely a DJi, ktorý dotvorili atmosféru tohto už ôsmeho ročníka. Vrcholom večera bolo vyystúpenie kapely Zlokot a formácie Ear Drum Kru. Čo ma potešilo je, že sme sa len tak tak vyhli dažďu a naopak mrzí ma účasť, pretože tento festival si zaslúžil viac ako 700 návštevníkov. Pre budúce roky nám tento ročník ukázal veľký potenciál a my sa ho budeme snažiť naplniť. Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým návštevníkom, vystupujúcim a hlavne sponzorom: Good Nature, Richtár, Falcon, Gaya, Martinus, Bio Box, Triumf a špeciálne Mestskej scéne za poskytnutie pódia a zvuku," zhrnul priebeh podujatia za organizačný tím Ján Vanko.

Organizačný tím: Michal Vanko, Ján Vanko, Martin Lechan, Michal Baláž, Marián Srok, Martin Novysedlak, Martin Hríb a Dušan Antalík

Autor: Matej Bórik, Ján Vanko, Martin Hríb © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama