Pripravte sa na Zimomriavky a Radovánky :)

Autor: Pripravte sa na Zimomriavky a Radovánky :)
Foto: Pripravte sa na Zimomriavky a Radovánky :)
Uverejnené: 15. január 2013

Centrum kultúry MARTIN, n.o., pripravilo Zimný festival kultúry - ZIMOMRIAVKY 2013 a Združenie cestovného ruchu Klaster Turiec organizuje Turčianske zimné radovánky. Mesto Martin participuje na oboch podujatiach ako partner.

Zimný festival kultúry začína podujatím Trojkráľový koncert 18. januára o 19:00 v sále Barmuseum. Koncert je venovaný kráľom hudby, z ktorých každý je predstaviteľom iného žánru. Hudbu J.S. Bacha, The Beatles a skvelého Jimiho Hendrixa, ktorý hrával na slávnom Woodstocku, nám prinesú interpreti Ivan Nemec, Jozef Červenák a Marek Považan, René Lacko a DownTown Band. Festival ZIMOMRIAVKY 2013 následne pokračuje 31. januára predstavením Don Quijote v podaní Divadla na hojdačke. Konať sa bude taktiež v Barmuseum. Hra tematicky vychádza z Cervantesovho románu dramatizovaného vo verši s ohľadom na pôvodné historicko - tematické románové tézy, ale aj aktualizačný dramatický presah témy. Predstavenie bude obohatené živou klasickou flamenco hudbou s dynamickými prevlekmi do iných postáv. Umelci budú klásť aj na dôraz interakcie s publikom a to bude zaujímavé :)

Turčianske zimné radovánky sú dvojdňovou víkendovou akciou v Jasenskej doline (19. - 20. januára 2013) a ide o prvý ročník. Pre návštevníkov sú pripravené lyžiarske a snowboardové preteky, stánky s produktmi z regiónu a mnoho iných sprievodných podujatí. Pre najmenších bude k dispozícii Babykútik s maskotom Lyšiačikom. Deti poteší dobíjanie snežneho hradu alebo snowtubing. O kultúrny program sa postará  folklórny súbor Lysec, HIP HOP skupina DEEP DC a na večer je pre návštevníkov pripravená diskotéka.

Program podujatia:

Sobota
Od 9:00 registrácia pretekárov, umiestňovanie atrakcií a predajných stánkov
10:00 oficiálne otvorenie s moderátorom Tiborom Kubičkom
10:00 – 13:30 lyžiarske preteky pre verejnosť
10:00 – 15:00 stanoviská s rôznymi atrakciami
14:00 – 14:30 vystúpenie folklórneho súboru Lysec vyhlásenie výsledkov súťaže, odovzdávanie cien a tomboly
16:30 – 18:00 večerné lyžovanie, diskotéka U deda Lysca
Nedeľa
Od 9:00 registrácia pretekárov, umiestňovanie atrakcií a predajných stánkov
10:00 – 13:30 snowboardové preteky pre verejnosť
10:00 – 15:00 stanoviská s rôznymi atrakciami
14:00 – 14:30 vystúpenie Hip-hopovej tanečnej skupiny DEEP DC, vyhlásenie výsledkov, odovzdávanie cien, tombola


Reklama

príbuzné témy

Reklama