Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Turčianska knižnica v Martine otvorila Letnú čitáreň s detským ihriskom

Autor: Turčianska knižnica v Martine otvorila Letnú čitáreň s detským ihriskom
Foto: Turčianska knižnica v Martine otvorila Letnú čitáreň s detským ihriskom
Uverejnené: 21. august 2014

V stredu popoludní slávnostne otvorili Letnú čitáreň pri Turčianskej knižnici v Martine. Jej zriadenie je jednou z aktivít projektu cezhraničnej slovensko-poľskej spolupráce, ktorý Turčianska knižnica realizovala od roku 2013 pod názvom Prečo čítať deťom? - Aktivity knižnice pre rodičov a deti predškolského veku.

V rámci projektu, ktorý bol zameraný hlavne na prácu s najmladšou kategóriou používateľov a ich rodičov, sa knižnici podarilo nielen usporiadať pravidelné literárne podujatia pre najmenších, ale aj dobudovať pracovisko pre deti vhodným zariadením, knižničným fondom a didaktickými hrami.

 

"Som nesmierne rada, že nám do knižnice začali častejšie chodiť mladé rodiny s deťmi a tým sme začali riešiť konkurenciu, ktorú nám robia zábavné a obchodné centrá. Myslím, že vďaka projektu sa nám podarilo vybudovať pekné a účelné pracovisko pre deti už od najútlejšieho veku a dúfam, že s pozitívnym ohlasom sa stretne aj letná čitáreň s prvkami detského ihriska, ktorú dnes slávnostne otvárame. Verím, že činnosť letnej čitárne prispeje ku skvalitneniu služieb verejnosti a našu snahu naši používatelia i verejnosť ocenia," uviedla v príhovore Mgr. Katarína Vandlíková, riaditeľka Turčianskej knižnice v Martine (na foto vpravo).

 

Počas slávnostného otvorenia zaznela ľudová kompozícia v podaní dievčat z Detského folklórneho súboru Turiec. Ich vystúpenie doplnil Dávid Bače, víťaz mnohých recitačných súťaží, ktorý predniesol úryvok z Exupéryho Malého princa. Po prestrihnutí pásky si detskí účastníci mali možnosť vyskúšať nové ihrisko a čakali na nich aj zábavné hry a súťaže. Letná čitáreň má prispieť k rozšíreniu možností, kde môžu deti spolu s rodičmi zmysluplne tráviť voľný čas. Samozrejme, čitáreň je k dispozícii všetkým používateľom Turčianskej knižnice s platným čitateľským preukazom. Budú ju môcť využívať v čase otváracích hodín knižnice v prípade priaznivého počasia. Do čitárne sa vstupuje cez budovu knižnice, kde v hlavnej čitárni čitateľ odovzdá čitateľský preukaz a môže si požičať časopisy, knižky, kriedy a loptičky na hranie pre deti.

Autor: Jana Krivačková © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama