ŠKOLA VOLÁ: V prvý školský deň ožila Ľadoveň umením, hudbou a tancom

Autor: ŠKOLA VOLÁ: V prvý školský deň ožila Ľadoveň umením, hudbou a tancom
Foto: ŠKOLA VOLÁ: V prvý školský deň ožila Ľadoveň umením, hudbou a tancom

V utorok 2. septembra sa na veľkom parkovisku na Ľadovni konal už siedmy ročník obľúbeného podujatia Škola volá organizovaného Súkromnou základnou umeleckou školou Maše Haľamovej v spolupráci so Súkromným centrom voľného času Tanečného klubu Deep a Deep dance center, s.r.o.. Akcia spojená s oslavami majstrovských titulov za rok 2014, ktorá sa už tradične koná v prvý školský deň, spríjemnila deťom začiatok školského roka a priniesla množstvo inšpirácií na trávenie voľného času.

"Škola volá je akcia určená primárne pre školopovinné deti a ich rodičov. Účelom festivalu je spríjemniť deťom prvý školský deň, ktorý je častokrát depresívny až smutný. Cieľom tejto akcie je taktiež poukázať na možnosti trávenia voľného času, ktoré sú efektívnejšie ako sedenie pri počítači či televízii. Počas dňa sa odprezentoval výtvarný odbor, na pódiu neustále vystupovali tanečníci a ukážky predviedli aj členovia hudobného a literárno-dramatického krúžku. Sme veľmi radi, že táto akcia, ktorú podporili poslanci Mestskej časti Ľadoveň-Jahodníky-Tomčany, je taká vyhľadávaná. Mali sme šťastie aj čo sa týka vysokej účasti, aj čo sa týka počasia, takže všetko vyšlo podľa našich predstáv," uviedol zriaďovateľ Miroslav Frolo.

 

Špeciálnym hosťom a hlavným lákadlom akcie bolo rovnako ako minulý rok známe tanečné zoskupenie The Pastels. Okrem pútavých vystúpení čakali na deti rôzne atrakcie, skákací hrad aj maľovanie na tvár. Samozrejme nechýbalo kvalitné občerstvenie, poctivý guľáš či bio výrobky z Gazdovského dvora. V prípade, že deti niektorá z voľnočasových aktivít zaujala, mohli sa priamo na mieste zapísať sa do vybraného odboru.
 „Minulý rok sa nám veľmi darilo, získali sme okrem titulov majstra Slovenska v hip hope aj discu aj titul Majstra Európy. Zvíťazili sme na svetovom pohári v hip hope. S výraznými úspechmi sa môže pochváliť aj výtvarný odbor. Rozvinuli sme aj hudobný a literárno-dramatický odbor.  Toto všetko odzrkadľuje kvalitu našej Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej, do ktorej sa nám v prvý školský deň prihlásilo veľa nových záujemcov,“ dodal Miroslav Frolo na záver.

Autor: Matej Bórik, FOTO: Milo Fabian © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama