Lietajúce prasatá alebo slovenský Pink Floyd revival

Autor: Lietajúce prasatá alebo slovenský Pink Floyd revival
Foto: Lietajúce prasatá alebo slovenský Pink Floyd revival
Uverejnené: 14. september 2014

Sobotný večer patril v Barmuseu všetkým fanúšikom Pink Floydu. Svoju martinskú premiéru tu mala skupina Pigs on the wing, slovenský Pink Floyd revival. Kultúrna sála Barmusea praskajúca vo švíkoch svedčila o tom, že o hudbu britskej skupiny je stále mimoriadny záujem.

Veľmi oceňujem, že revivalové skupiny existujú. Na hudbe Pink Floydu som vyrastal a preto ju mám tak rád. Keď už človek nemá možnosť vidieť koncertovať originál kapelu, stále si môže aspoň vychutnať ich hudbu naživo. Aj keď v podaní niekoho iného,“ povedal pán Milan, ktorý prišiel na koncert s celou rodinou. Samotný koncert pod názvom Live at Pompeii bol rozdelený na dve hlavné časti a niekoľko kapitol. Každá kapitola mala svoj názov. Budúcnosť, voda, ľudská civilizácia, šialenosť doby, oheň a voda, vzduch, únik, hľadanie. Do týchto okruhov boli radené pesničky.

Koncert tak dostával príbeh, ktorý sa postupne odvíjal od prvej kapitoly až po záverečnú. Bonus k dvojhodinovému hudobnému zážitku bolo premietacie plátno, na ktorom sa premietali špeciálne vizualizácie. Koncert tak sprevádzali videá, výroky slávnych, ale aj preložené texty aktuálnych piesní. Vďaka nim aj anglicky nehovoriaci divák bol v obraze, o čom sa spieva. „Dúfame, že sa vám koncert páčil a nielen to. Snáď ste si z neho aj niečo odniesli, pretože témy, o ktorých spievali páni z Pink Floydu v minulom storočí sa dajú interpretovať aj dnes,“ ukončil predstavenie spevák Pigs on the wing.

Autor: Nina Francelová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama