Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Putovanie lavičkami slávy bolo zábavné aj poučné

Autor: Putovanie lavičkami slávy bolo zábavné aj poučné
Foto: Putovanie lavičkami slávy bolo zábavné aj poučné
Uverejnené: 18. september 2014

Druhý septembrový víkend zorganizovali členovia Občianskeho združenia Zdravé mesto a región Turčianske Teplice v turčianskoteplickom kúpeľnom parku zábavné putovanie lavičkami slávy pre deti a ich rodičov. Zlé počasie a dážď už niekoľko dní dopredu dávali tušiť, že účasť, ale aj celá akcia, môže byť ohrozená. Kým sa deti s rodičmi zaregistrovali a vybrali k jednotlivým lavičkám, vykuklo aj slnko.

Aj samotných organizátorov prekvapilo príjemné počasie. „Škriatkovia a lesné víly, ktoré tieto lavičky v parku strážia, sa postarali o malý zázrak. Pár minút pred začiatkom zastavili dažďový kohútik a rozohnali mračná,“ tešila sa Eva Mališová, spoluorganizátorka z OZ Zdravé mesto a región Turčianske Teplice. Deťom a ich rodičov pripravili organizátori trasu putovania parkom so zastávkami pri niektorej z jedinečných lavičiek slávy. Tých je v kúpeľnom parku omnoho viac. Ako prvé bolo zastavenie pri režisérskej, kde sa deti mohli zahrať na malých režisérov a vytvoriť si vlastné divadlo s kráľom, princeznou, šmoulami alebo ježibabou. Nasledovala vysoká, a ďalej folklórna lavička. Pri nej si mohli deti zatancovali na niektorú z ľudových pesničiek. Kto sa nechytal na folklór, mohol zašantiť pri lavičke venovanej tanečnej a speváckej legende Michaelovi Jacksonovi. Poslednou lavičkou bola rozhnevaná lavička. Nikto sa však tam na nikoho nehneval. Práve naopak, lebo práve tam všetci malí pútnici dostali najviac sladkých odmien.

Absolvovaním poslednej lavičky však podujatie rozhodne nekončilo

Pre deti bolo počas celého dňa pripravených množstvo sprievodných akcií, maľovanie na tvár a zaujímavý kultúrny program. Organizátori deťom pripravili detskú diskotéku, vystúpenie mažoretiek, chodúľového divadla, ako aj divadelné predstavenie o psíčkovi a mačičke. Vyvrcholením tejto milej akcie bolo losovanie tomboly. Do nej venovali sponzori a organizátori množstvo cien a darčekov. „Na putovanie lavičkami slávy sa nám zaregistrovalo 103 detí. Bolo by ich aj viacej, ale mnohí sa zľakli zlého počasia z predošlých dní a jednoducho neprišli. Zlosovateľné registračné kartičky sme rozdávali za symbolický poplatok 1 euro. Z vyzbieraných peniažkov zakúpime pomôcky, ktoré rozdelíme medzi štyri materské škôlky v meste,“  povedala organizátorka Eva Mališová.

Lavičky slávy sú jedinečnou atrakciou mesta Turčianske Teplice

Tieto umelecké diela sú ocenením pre významné kultúrne, herecké a tanečné osobnosti Slovenska. Umelci si ich aj sami pokrstili. Mário Radačovský dostal baletnú lavičku s dvoma baletkami, Jozef Bednárik plátenú režisérsku, Heda Melicherová zo SĽUK-u zasa folklórnu a ostatné - recesistické majú vyjadrovať pocity, pohodu či radosť. Aj legendy Michael Jackson či Patrick Swayze majú svoje lavičky. „Turčianske Teplice sú nádherné mestečko v srdci Turčianskej kotliny a majú svoje špecifikum, svoju raritu. A tieto lavičky sú určite našou jedinečnosťou. Nápad zorganizovať takéto podujatie pre decká vznikol pri jednom sedení s pani Mališovou. Dali sme dokopy svoje predstavy, nápady a vznikla z toho myšlienka zorganizovať niečo takéto,“ povedal Igor Hus, ktorý sa podujal spoluorganizovať akciu. Zároveň prispel do tomboly sladkosťami, malými darčekmi, ale aj hlavnou výhrou – detskými mini lavičkami. Ako sám dodal na záver, verí v pokračovanie tohto pekného putovania, a už teraz sa teší na budúci ročník, ktorý bude rozhodne pestrejší a krajší.

Autor: OZ Zdravé mesto a región Turčianske Teplice © Autorské práva sú vyhradené

{fcomment lang=sk_SK}


Reklama

príbuzné témy

Reklama