Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Chodníkmi za pamätníkmi SNP v Turci

Autor: Chodníkmi za pamätníkmi SNP v Turci
Foto: Chodníkmi za pamätníkmi SNP v Turci
Uverejnené: 16. október 2014

Turčianske kultúrne stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja vďaka podpore Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis pripravilo pre našich seniorov projekt Chodníkmi za pamätníkmi SNP v Turci, ktorého primárnym zámerom bola sebarealizácia seniorov, využitie ich skúseností, vedomostí a zručností nadobudnutých vo svojom živote.

Vyústením projektu bola slávnostná vernisáž fotografií, nafotených seniormi na ich potulkách, a tiež  krst publikácie s názvom Chodníkmi za pamätníkmi SNP v Turci. Vernisáž sa konala dňa 13. októbra  2014 o 13.00 v priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.

Na prípravu projektu seniori realizovali viac ako tridsiatku turistických prechádzok a prešli vyše tristo kilometrov. Vďaka grantu seniori mali možnosť bližšie si priblížiť minulosť a dozvedieť sa viac o pamätníkoch v Martinskom okrese. Na svojich potulkách absolvovali viacero stretnutí so starostami obcí, tiež navštívili priameho účastníka SNP Mateja Krajňáka. Z pripraveného materiálu bude vytvorená prezentácia slúžiaca ako podkladový materiál v rámci výučby regionálnej výchovy na základných školách v regióne.

 

Autor: Radoslav Pančík, TKS © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama