Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Záverečný turnus: Tanec spája - umenie zbližuje

Autor: Záverečný turnus: Tanec spája - umenie zbližuje
Foto: Záverečný turnus: Tanec spája - umenie zbližuje
Uverejnené: 11. november 2014

V nedeľu a pondelok, 16. - 17. novembra 2014, v čase od 11.00 h – 16.00 h, sa v priestoroch Štúdia Slovenského komorného divadla v Martine uskutoční záverečný turnus  tanečno-umeleckej trilógie pod názvom  Tanec spája – umenie zbližuje (ďalej len TSUZ).

Organizátorom tohto projektu je Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd a s podporou Žilinského samosprávneho kraja.

 

Aktivity TSUZ  sú pokračovaním predchádzajúcich dvoch tvorivých víkendov a  pre návštevníkov je pripravený ďalší bohatý program. Netradičné kultúrno-spoločenské aktivity sú orientované na prevenciu proti rôznym formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie v našej spoločnosti a všetky sú prioritne zamerané na  motiváciu mladej generácie k zmysluplnému tráveniu voľného času. Málokto napríklad vie, že aj hip-hopová kultúra, o ktorej sa účastníci workshopov, seminárov a diskusií dozvedeli veľa nového, je sama o sebe nevyčerpateľným zdrojom inšpirácie a poskytuje mladým ľuďom zaujímavý pohľad práve na témy týkajúce sa  ľudských práv.

 

Pre účastníkov podujatia je pripravené premietanie krátkych filmov o  dodržiavaní ľudských práv, nebude chýbať ani  výtvarná umelecká sekcia Live Painting, vedená Martinom Hríbom. Na tanečných workshopoch si deti a mládež osvoja jednotlivé tanečné prvky a techniky, ale hlavne sa dozvedia súvislosti o formovaní ich vzniku. Naučia sa experimentovať, pracovať na svojom  pohybovom prejave a krok po kroku sa posúvať vpred vo svojich zručnostiach. Tie odprezentujú 17. novembra 2014 o 16.00 h v Štúdiu Slovenského komorného divadla v Martine, kedy sa uskutoční záverečný program podujatia spojený s vyhodnotením literárno-výtvarnej súťaže. Návštevníci si môžu zároveň pozrieť aj výstavu obrazov a fotografií, ktoré vznikli počas prvých dvoch tvorivých víkendov.

 

Autor: Adam Kmeť, Mgr. Eva Palovčíková Záthurecká © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama