Nové mobilné aplikácie v Martine

Autor: Nové mobilné aplikácie v Martine
Foto: Nové mobilné aplikácie v Martine
Uverejnené: 20. november 2014

Informatizácia a zavádzanie elektronických služieb pre obyvateľov mesta Martin pokračuje. Martin predstavuje dve mobilné aplikácie, ktorých cieľom je uľahčiť a zlepšiť život obyvateľov a návštevníkov mesta. Vďaka aplikácii eMartin budete vždy informovaný o dianí v meste a Odkazprestarostu.sk Vám pomôže riešiť Vaše problémy.

Od polovice novembra môžu Martinčania a návštevníci mesta využívať dve mobilné aplikácie, ktoré ich budú nielen sprevádzať životom v meste, ale zároveň im pomôžu riešiť problémy. „Mesto Martin sa neustále snaží kráčať s dobou a flexibilne reagovať na vývoj v technológiách. Práve preto sme sa rozhodli, že je načase ponúknuť niečo viac ako klasickú internetovú stránku a spustiť aj mobilné aplikácie, kde je možné nájsť všetky informácie o meste. Prvá z nich – eMartin, poskytuje kompletný prehľad o tom, čo sa v meste deje, kde zaparkujete, kde sa zabavíte, dobre najete a množstvo iných užitočných informácií. Odkazprestarostu.sk umožňuje obyvateľom a návštevníkom mesta nahlasovať problémy, ktoré ich v meste trápia priamo cez telefón – rýchlo a jednoducho. Som si istí, že tieto aplikácie sú ďalším krokom k zlepšeniu komunikácie medzi mestom a jeho obyvateľmi,“ zhodnotil primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar.

 

Čo je konkrétne obsahom jednotlivých aplikácií?

Vďaka aplikácii eMartin budete vždy informovaní o živote a dianí v meste. Okrem všetkých dostupných informácií budete môcť v rámci aplikácie využívať aj  GPS navigáciu k zvolenému cieľu, push notifikácie, prácu s kalendárom, priamu voľbu telefónneho čísla, prácu s multimédiami, platenie parkovného pomocou SMS a iné. Nepoužívate mobilný internet a wifi pokrytie nie je všade? eMartin pracuje v dvoch režimoch: on-line aj off-line. Off-linerežim umožňuje užívateľom prístup k informáciám aj v prípadoch, kedy nemá možnosť využívať dátové služby, roaming alebo sa vyskytuje na mieste, kde nie je signál. Mobilná aplikácia eMartin je k dispozícii pre dve najrozšírenejšie mobilné platformy – Android, iOS. Verzia pre Windows Phone je naplánovaná na prvý štvrťrok budúceho roka. eMartin je novým integrujúcim komunikačným prostriedkom, ktorý môžu každodenne využívať občania aj turisti.

 

Druhá aplikácia dokazuje, že vás chceme stále viac zapájať do diania v meste a vyzývať, aby ste sa na nás obrátili s každou námietkou, pripomienkou, či komentárom. Mesto Martin sa aj vďaka podpore mestského zastupiteľstva zapája do projektu Odkaz pre starostu. Samotný portál Odkazprestarostu.sk bol po prvýkrát spustený v Bratislave vo februári 2010, a do dnešného dňa prispel k vyriešeniu viac než 5000 problémov, ktoré trápili obyvateľov jednotlivých samospráv. Obyvatelia môžu svoje podnety posielať buď priamo na webovej stránke www.odkazprestarostu.sk alebo prostredníctvom mobilných aplikácií, ktoré sú
v súčasnosti dostupné pre všetky operačné systémy – iOS, Android aj Windows. Podnety sú automaticky preposielané zodpovedným pracovníkom mestského úradu, ktorí zodpovedajú za ich riešenie. Dnes je portál k dispozícii 1,1 miliónu obyvateľov. Užívatelia najčastejšie nahlasujú problémy týkajúce sa kvality ciest a chodníkov, dopravného značenia,  a neporiadku či znečistenia životného prostredia.

 

Autor: Mesto Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama