Zimné radovánky v Jasenskej doline zaujali bohatým programom.

Autor: Zimné radovánky v Jasenskej doline zaujali bohatým programom.
Foto: Zimné radovánky v Jasenskej doline zaujali bohatým programom.
Uverejnené: 24. január 2013

Združenie cestovného ruchu Klaster Turiec zorganizovalo 19. a 20. januára v lyžiarskom stredisku Jasenská dolina prvý ročník podujatia Turčianske zimné radovánky. Pre lyžiarov a snowboardistov boli pripravené slalomové preteky na vyhradenej časti svahu. Návštevníkov zabávali sprievodné podujatia ako snowtubing, streľba zo vzduchovky, dobíjanie snežného hradu, prechádzka na snežniciach, vystúpenie folklórneho súboru Lysec a Hip-hop skupiny DEEP DC.

Snežnicový pochod - Jasenská dolina

Deti potešil maskot strediska alebo kone so sánkami z Gazdovského dvoru Turčianske Kľačany. Dospelí mohli využiť možnosť previesť sa na vystavených autách Nissan a Ford. Na okraji strediska boli pripravené psie záprahy s nádhernými Sibírskymi husky.

Sibírsky Husky - Jasenská dolina

Okrem zábavy si návštevníci mohli dopriať chutný guláš, v stánkoch bola aj domáca slanina a iné dobroty. Predstavili sa tu tradiční domáci remeselníci, ktorí ponúkali drevené košíky, z dreva vyrezávané sošky a rôzne iné dekoračné predmety. Z Dubnice nad Váhom sem zavítala aj paličkárka, ktorá predstavila tradičnú a úžitkovú čipku. Svoje výrobky prezentuje okrem jarmokov aj na výstavách v Trenčianskych Tepliciach, Novej Dubnici a Pribyline.

Paličkárka - Jasenská dolina

Vystúpenie Hip-hop tanečnej skupiny DEEP DC

V informačnom stánku organizácie Klaster Turiec sme našli aj novú hru pre deti "Spoznaj Martin s Martinkom", ktorá je vyhotovená vo forme letáčika. Cieľom tejto aktivity je spoznať pamiatky, múzeá a inštitúcie v meste Martin. Deti dostanú na každom uvedenom mieste nálepku vo forme pečiatky. Pri zozbieraní všetkých pečiatok získajú špeciálnu odmenu - odznak mesta Martin. Plagátiky sú k dispozícii v Turisticko-informačnej kancelárii mesta Martin na adrese A. Kmeťa 22 (pri hlavnej pošte) a boli distribuované aj dô škôl a kultúrnych inštitúcií.

Výsledky lyžiarskych a snowboardových pretekov

Deti do 12r., lyže: 1. RUFUSOVÁ Lenka, 2. SALINY Martin, 3. GARAJOVÁ Laura

Deti do 12r., snowboard: 1. KRIŠTOF Matej, 2. ZACHAR Marek, 3. MIŠÍK Július

Juniori, lyže: 1. ÁGH Martin, 2. VÍGHOVÁ Mária, 3. CVIRIK Adam

Juniori, snowboard: 1. BULOVSKÝ Filip, 2. JAROŠ Michal, 3. JAROŠ Matej

Muži, lyže: 1. BULOVSKÝ Miroslav, 2. KISSI Róbert, 3. HUSÁR Ján

Muži, snowboard: 1. DURKOVIC Michal, 2. HULEJ Ivan, 3. CHOVANEC Lukáš

Ženy, lyže. 1. BULOVSKÁ Ivana, 2. HÁJKOVÁ Nada, 3. BOSÍKOVÁ Monika

Ženy, snowboard: 1. CAPCÍKOVÁ Martina, 2. NOVOSEDLIAKOVÁ Zuzana, 3. DZURÍKOVÁ Karin


Reklama

príbuzné témy

Reklama