Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

SNK opäť hosťuje Burzu informácií pre voľbu povolania

Autor: SNK opäť hosťuje Burzu informácií pre voľbu povolania
Foto: SNK opäť hosťuje Burzu informácií pre voľbu povolania
Uverejnené: 02. december 2014

Pomocnú ruku pri správnom výbere povolania a vhodnej strednej školy sa snaží žiakom tradične podať podujatie Burza informácií pre voľbu povolania, na ktorom sa prezentuje devätnásť stredných škôl prevažne z regiónu Turiec, jedna stredná škola pre telesne postihnutých a traja zamestnávatelia zo Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Dvojdňové podujatie (2. – 3. 12. 2014) na pôde Slovenskej národnej knižnice (SNK) v Martine je určené najmä žiakom 9. ročníkov základných škôl (ZŠ) a ich rodičom, ako aj záujemcom o doplnenie si určitého stupňa vzdelania alebo rekvalifikácie. Na v poradí už 13. ročníku získajú návštevníci prehľad a predstavu o stredných školách, otváraných študijných a učebných odboroch, podmienkach prijímacích skúšok či možnostiach uplatnenia sa na trhu práce.

Školy predstavujú aj ukážky z praktickej činnosti. Počas dvoch dní je odhadovaná návštevnosť približne 1200 žiakov. Burzu informácií pre voľbu povolania 2014 pripravili Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Martine, Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Martin a SNK.

Autor: Mgr. Zuzana Stančíková, PhD. © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama