Budúci murári získajú vďaka škole viac odbornej praxe

Autor: Budúci murári získajú vďaka škole viac odbornej praxe
Foto: Budúci murári získajú vďaka škole viac odbornej praxe
Uverejnené: 01. január 2015

Žiaci SOŠ obchodu a služieb v Martine si v decembri na pôde školy prevzali z rúk manažéra firmy MUREXIN Ing. Slavomíra Viciana certifikáty za odborné školenie v učebnom odbore murár. Škola tak nadviazala spoluprácu s firmou, cieľom ktorej je priblížiť žiakom nové technológie, materiály a pracovné postupy v stavebníctve.

Ing. Slavomír Vician zahájil tento pilotný projekt práve s SOŠ obchodu a služieb v Martine. Pre študentov druhého a tretieho ročníka firma zorganizovala tematické školenie zamerané na správnu prípravu podkladu, aplikáciu hydroizolácie, lepenie a škárovanie obkladov a dlažieb. "Školenie sa skladalo z teoretickej prípravy ako aj z praktických ukážok, kde sme sa zamerali najmä na to, aby si žiaci vyskúšali prácu s predstavenými materiálmi a naučili sa správnu techniku spracovania. Najúspešnejších sme chceli odmeniť certifikátom, ktorý potvrdzuje absolvovanie odborného školenia. Po absolvovaní záverečných testov sme boli veľmi milo prekvapení záujmom žiakov o získanie certifikátu a ich vedomosťami, ktoré počas školení získali. Na základe záujmu a výsledkov testov sme sa nakoniec rozhodli udeliť certifikát všetkým, ktorí test absolvovali," zhodnotil priebeh projektu Ing. Slavomír Vician.

 

S priebehom, záujmom žiakov a spoluprácou so SOŠ obchodu a služieb je firma Murexin nadmieru spokojná a bude v tejto aktivite pokračovať aj na iných školách. Spoluprácu s SOŠ obchodu a služieb v Martine bude však naďalej rozširovať a zintenzívňovať, pokračovať bude už na jar. Sedem najúspešnejších žiakov získalo pozvanie na exkurziu do materskej firmy Murexin s.r.o. so sídlom v Rakúsku.

Autor: Bc. Mária Calíková, vedúca SOP, foto: Mgr. Janka Bojnická © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama