Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ECCO prispôsobuje výrobné kapacity v Martine

Autor: ECCO prispôsobuje výrobné kapacity v Martine
Foto: ECCO prispôsobuje výrobné kapacity v Martine
Uverejnené: 18. január 2015

Spoločnosť ECCO je rovnako ako mnoho iných globálnych spoločností ovplyvnená poklesom predaja v Rusku a Ukrajine. Spoločnosť sa preto rozhodla znížiť výrobnú kapacitu v roku 2015, pokým nebude vybudovaná nová a osobitná distribúcia. Nevyhnutné zníženie kapacity sa uskutoční v rôznom rozsahu v jednotlivých ECCO fabrikách.

ECCO závod v Martine bude realizovať zníženie kapacity ukončením výroby na 5 výrobných zmenách s účinnosťou od marca 2015. Z dôvodu potreby prispôsobiť sa novým podmienkam trhu a upraviť vhodne celkový chod spoločnosti, ECCO dnes začalo rokovania s odborovou organizáciou s cieľom znížiť pracovnú silu v Martine o predpokladaný počet 260 zamestnancov.

 

Zníženie výrobnej kapacity je naplánované na začiatok marca 2015 a bude realizované najmä zrušením nočných zmien. ECCO zaistí, aby všetci zamestnanci, ktorí budú prepustení, dostali vyplatené ich nároky v súlade s Kolektívnou zmluvou uzavretou v spolupráci s miestnou odborovou organizáciou. “V blížiacom sa procese urobí ECCO v spolupráci s miestnymi úradmi maximum pri hľadaní alternatívneho zamestnania pre dotknutých zamestnancov,” hovorí Peter Roysky, generálny riaditeľ ECCO Slovakia. Dlhodobá stratégia pre ECCO Slovakia je mať úroveň výroby ako v roku 2014. ECCO podrobne monitoruje situáciu v Rusku a fabrika v Martine zostane pripravená zareagovať vo chvíli, keď sa situácia zmení alebo sa objavia iné možné príležitosti na trhu.

 

Autor: ECCO © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama