Vyskúšali ste už nové mobilné aplikácie mesta Martin?

Autor: Vyskúšali ste už nové mobilné aplikácie mesta Martin?
Foto: Vyskúšali ste už nové mobilné aplikácie mesta Martin?
Uverejnené: 19. január 2015

Mesto Martin uviedlo koncom roka do prevádzky mobilnú aplikáciu pre svojich obyvateľov a zapojilo sa aj do mobilného projektu Odkaz pre starostu. Aplikácia eMartin sprevádza obyvateľov Martina i jeho návštevníkov dianím v meste a aplikácia Odkaz pre starostu umožňuje Martinčanom poukazovať na nedostatky, ktoré vo svojom okolí spozorujú. Prostredníctvom tejto služby môžu problémy, ktoré ich trápia, jednoducho oznámiť a participovať tak na zlepšovaní svojho mestského prostredia.

Elektronická služba eMartin prináša v siedmych sekciách množstvo aktuálnych informácií o živote v meste, o možnostiach kultúrneho a športového vyžitia, ako aj o dopravnej situácii a ďalších službách. Aplikácia informuje o akciách v meste, nájdete v nej aktuálne pozvánky a kultúrne tipy, oznámenia i oficiálne tlačové správy mesta Martin. Časť Cestovný ruch ponúka základné charakteristiky mesta, štatistické informácie i encyklopedické zaujímavosti o histórii Martina, významných osobnostiach, pamiatkach, miestach, ktoré stoja za videnie. Nechýbajú zoznamy adries a ulíc uľahčujúce orientáciu v meste. Turisti si vďaka aplikácii môžu jednoducho vyhľadať ubytovacie a stravovacie zariadenia v ich blízkosti. Používatelia tu nájdu aj užitočné zoznamy kultúrnych inštitúcií a športovísk doplnené o základné informácie, otváracie hodiny, ceny vstupného, aktuálne programy či kalendáre podujatí.

 

Vodiči určite ocenia informácie o doprave, v rámci ktorých sú uverejňované aktuálne uzávierky a rozkopávky ulíc ako aj údaje týkajúce sa parkovísk. Aplikácia dokáže vyhľadať najbližšie parkovisko, poskytuje informácie o prevádzkových dobách a výške parkovného a umožňuje využívať GPS navigáciu k zvolenému cieľu. Súčasťou aplikácie je i možnosť platenia parkovného prostredníctvom SMS. Samozrejmosťou sú kontakty na záchranárske zložky, lekársku pohotovosť, lekárne a asistenčné služby. Martinčanom poslúži aj sekcia venovaná mestskému úradu a jeho službám s úradnou tabuľou a kontaktmi na jednotlivé klientské a poradenské pracoviská.

 

Sekcia Mestské služby umožňuje rýchle vyhľadávanie verejných toaliet, zberných dvorov či kontajnerov na triedený odpad vo vašej blízkosti. Bezpochyby užitočným nástrojom na komunikáciu medzi obyvateľmi a samosprávou, určeným na hlásenie závad v meste, je aplikácia Odkaz pre starostu. Ide o projekt s celoslovenskou pôsobnosťou, v rámci ktorého sa za uplynulých 5 rokov už podarilo vyriešiť viac než 5000 problémov.

 

Spozorovali ste niekde vo vašom okolí nelegálnu skládku odpadu, trápia vás výtlky na chodníkoch, nefunkčné osvetlenie, pokazené detské ihrisko? Na ohlasovanie podobných nedostatkov slúži práve spomínaná aplikácia, ktorá vám umožňuje prispieť k riešeniu problémov v jednotlivých mestských častiach. Prostredníctvom mobilného telefónu odfotíte závadu, na ktorú chcete poukázať a so základným popisom sťažnosť odošlete. Podnet je následne pridelený kompetentným pracovníkom mestského úradu a o stave jeho riešenia ste priebežne informovaní prostredníctvom e-mailu.

 

Mobilná aplikácia eMartin je k dispozícii pre dve najrozšírenejšie mobilné platformy - Android a iOS. Verzia pre Windows phone bude prístupná v najbližších mesiacoch. Služba Odkaz pre starostu je dostupná pre všetky tri spomínané operačné systémy. Aplikácie si môžete jednoducho stiahnuť do vášho mobilného telefónu zo stránky www.martin.sk.

 

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama