Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Katarína Tekeľová predstavila svoju knižnú novinku Malý kúsok duše

Autor: Katarína Tekeľová predstavila svoju knižnú novinku Malý kúsok duše
Foto: Katarína Tekeľová predstavila svoju knižnú novinku Malý kúsok duše
Uverejnené: 01. február 2015

Katarínu Tekeľovú ľudia poznajú predovšetkým z televíznych obrazoviek ako dlhoročnú redaktorku domáceho spravodajstva. Svojou prácou však stihla obohatiť už aj literárny svet. Je autorkou dvoch knižiek inšpirovaných medializovanými i nezverejnenými osudmi, s ktorými sa pri svojej novinárskej práci stretla. Svoj knižný debut Nedokonalý plán aj svoju novú knižku Malý kúsok duše predstavila Martinčanom počas besedy v Turčianskej knižnici.

 

"Pri mojej práci ide veľa vecí, ktoré sa okolo mňa dejú, jedným uchom dnu, no nie všetky vyjdú druhým uchom von. Časom sa mi tie príbehy v hlave nahromadia a potrebujem ich zo seba dostať," priblížila Katarína Tekeľová, čo ju viedlo k tomu, aby kládla svoje myšlienky na papier. Prvá knižka Kataríny Tekeľovej - Nedokonalý plán je akousi mozaikou príbehov z novinárskeho života, v ktorej pospájala viacero osudov a doplnila ich o svoje predstavy a dejovú líniu. "Pri prvej knihe išlo v podstate o to, aby som si overila, či na také niečo mám, či by sa to, čo napíšem, mohlo niekomu páčiť. Keďže tá prvá knižka sa podarila, pri druhej som bola už trochu odvážnejšia, aj keď je z celkom iného súdka. Vznikala potupnejšie, a to, ako na ňu budú ľudia reagovať, som mala tak trochu overené. Počas toho, ako som ju písala, čítali totiž ľudia tie texty na mojom blogu na internete," vysvetlila autorka.

 

Knižka Malý kúsok duše je pohľadom do života televíznej redaktorky, ktorá prináša odpoveď na to, ako zasahujú osudy, s ktorými sa pri svoje práci stretáva, do jej súkromia. Je to zbierka útržkov bežných dní, v ktorej nájdete príbehy príjemné a milé, ale i tie s horkastou príchuťou reálneho života: "Malý kúsok duše je určite o mne, som tam v podstate v každom príbehu. Je o tom, čo som videla na ulici, s čím som sa stretávala denne v práci, čo som zažívala doma. Tým som aj naznačila rozdelenie troch kapitol, ktoré čitateľ v tej knižke nájde. Čiže v každom jednom príbehu je kúsok mojej duše,"  priblížila Katarína svoju knižnú novinku.

 

Reportérka má už rozpracované aj ďalšie námety, ktoré by chcela čitateľom sprostredkovať: "Je to jeden reálny príbeh, ktorý ale v skutočnosti ešte neskončil, takže aj keby som chcela, tak ho ukončiť nemôžem. V hlave mám ešte ďalší nápad z trochu netradičného prostredia, do ktorého sa ľudia možno bežne nedostanú. Viac ale zatiaľ neprezradím. V každom prípade, ak to vyjde tak, ako si predstavujem, tak by to mohlo byť celkom zaujímavé," dodala na záver.

 

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama