Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Produktívne trio Darkness Positive uvedie svoju novinku v Barmuseu

Autor: Produktívne trio Darkness Positive uvedie svoju novinku v Barmuseu
Foto: Produktívne trio Darkness Positive uvedie svoju novinku v Barmuseu
Uverejnené: 03. február 2015

Trojčlennej zostave Darkness Positive, ktorá je na domácej scéne približne tri roky, prešlo rukami veľa hudobných štýlov. Motiváciou pre vznik spolupráce bolo zdokonalenie jazzovej improvizácie a samozrejme posunutie si vlastných hraníc.

"Začali sme jazzovými štandardami (CharlieParker, MilesDavis...), potom sme zabŕdli do modernejšieho jazzu (Weather Report,KingCrimson...) a neskôr do ešte modernejšieho (JohnScofield, VictorBailey...), až k súčasnému svetovému jazzu (ChrisPotter,RobertGlasper, DerrickHodge....) a mnohým iným interpretom a skladateľom, samozrejme, nie len v jazzovej sfére. Dnes si hovoríme produktívne trio, ktoré okrem spolupráce na iných projektoch ako je napríklad Basie Frank Band, alebo Ľubo Šamo Projekt, pracuje prakticky každý deň vo vlastnom štúdiu na nových skladbách pre debutové EP Darkness Positive," predstavil kapelu Adrian Simonides.

 

Premiéru ich „uletenej“ autorskej tvorby budete mať možnosť vidieť a počuť už 6. februára 2015 počas koncertu v Barmuseu, na ktorý týmto chalani z kapely pozývajú všetkých nadšencov muziky. "Budete mať možnosť  počuť príbuznosť s POP-om, HIP-HOP-om, ROCK-om, JAZZ-om a dokonca aj s našim novo vytvoreným štýlom FOLK-HOP-om. Všetko je ponímané našim bezprostredným a úprimným spôsobom spolu s textami, v ktorých sa nájde prakticky každý. Hosťom večera bude veľmi talentovaný a invenčný spevák a raper v jednej osobe - Tomy Kotty, ktorý s Darkness Positive spolupracuje už približne pol roka a táto spolupráca ani zďaleka nekončí, práve naopak," prezradil Adrian Simonides.

Autor: Mira Kováčová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama