Temperamentná Sisa Sklovská opäť nadchla martinské publikum

Autor: Temperamentná Sisa Sklovská opäť nadchla martinské publikum
Foto: Temperamentná Sisa Sklovská opäť nadchla martinské publikum
Uverejnené: 09. február 2015

Benefičný koncert Sisy Sklovskej a Richarda Rikkona, ktorý sa v Martine konal už 8. krát, si vo štvrtok večer vo vypredanej sále DO Strojár vychutnali stovky Martinčanov. Táto prestížna kultúrna udalosť, ktorá sa koná pod záštitou občianskeho združenie Matka a dieťa Turca, sa už tradične postarala o neopakovateľný zážitok.

 

Slávnostnú atmosféru, ktorú sa hneď v úvode podarilo navodiť zoskupeniu Black Evils pôsobivou svetelnou show, umocnil svojim vystúpením klavírny virtuóz Richard Rikkon. Prílev pozitívnej energie vniesla do sály Sisa Sklovská, ktorá predviedla svoj bravúrny hlas v rôznych hudobných žánroch. Tak ako sľúbila minulý rok, opäť so sebou priviedla hosťa. Tentokrát ním bolo úspešné trio La Gioia.

 

Okrem toho, že koncert bol skutočným umeleckým zážitkom, splnil i svoje vyššie poslanie. Občianske združenie Matka a dieťa Turca použije peňažné prostriedky získané v rámci verejnej zbierky "Náš svet" opäť na ušľachtilé ciele. V pláne je ďalšie zveľaďovanie priestorov Univerzitnej nemocnice Martin: "Cieľom zbierky je tentokrát obnova priestorov detskej psychiatrickej kliniky, kde plánujeme zrekonštruovať detské toalety. V rámci rôznych projektov sme v Univerzitnej nemocnici Martin za uplynulých osem rokov preinvestovali dosť veľkú sumu, ktorá už prekročila 100 000 Eur. V budúcnosti uvažujeme o pomoci chorým deťom a ich matkám aj na iných miestach, kde je to potrebné," uviedla Petra Piršelová, predsedkyňa občianskeho združenia.

 

Členky občianskeho združenia Matka a dieťa Turca majú za sebou už mnoho úspešných projektov. V uplynulom roku sa im podarilo v Univerzitnej nemocnici Martin vďaka vyzbieraným finančným prostriedkom zrekonštruovať apartmán na oddelení detskej jednotky intenzívnej starostlivosti, ktorý má slúžiť rodičom hospitalizovaných pacientov, aby mohli byť svojim deťom v neľahkej situácii nablízku. V rámci projektu "Prišli sme priskoro" sa občianske združenie zaslúžilo o to, že až dve oddelenia Univerzitnej nemocnice Martin- Neonatologická klinika a Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie získali certifikáciu pracoviska poskytujúceho predčasne narodeným deťom bazálnu stimuláciu, ktorá napomáha ich vývoju.

Web združenia: matkaadietaturca.sk

 

Autor: Mira Kováčová, foto: Igor Pĺž © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama