Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Žiaci SOŠ obchodu a služieb na odbornej exkurzii v Rakúsku

Autor: Žiaci SOŠ obchodu a služieb na odbornej exkurzii v Rakúsku
Foto: Žiaci SOŠ obchodu a služieb na odbornej exkurzii v Rakúsku
Uverejnené: 15. február 2015

Žiaci učebného odboru murár zo SOŠ obchodu a služieb v Martine a pedagogickí zamestnanci navštívili na pozvanie, ako prvá škola zo Slovenska závod MUREXIN vo Wiener Neustandt v Rakúsku.

 

 

Mali sme možnosť vidieť výrobu práškových a pastových zmesí. Na rozdiel od iných závodov sme sa dozvedeli, že vo výrobe preferujú ľudskú pracovnú silu, nakoľko človek pracuje operatívnejšie, čo má výhodu pri výrobe veľkého sortimentu výrobkov. Okrem výroby nám ukázali svoje skladové priestory pre viac ako 3000 druhov výrobkov a z prezentácie sme sa dozvedeli históriu celého závodu. Nazreli sme aj do laboratórií, kde preverujú kvalitu vstupných surovín, ktoré dovážajú z celého sveta a vlastných výstupných výrobkov.

 

 

V školiacom stredisku nám na praktických ukážkach predstavili prácu s novými materiálmi, čo sme si aj sami odskúšali. Žiakov zaujal výstup do sila so surovinami, ktorý bol vo výške 32 m. Krásne slnečné počasie nám umožnilo aj nádherný výhľad na okolie závodu a na zasnežené Alpy. Za milé a srdečné pozvanie firme MUREXIN s.r.o. a Ing. Slavomírovi Vicianovi s kolektívom spolupracovníkov zo Slovenska ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

 

 

Autor: Ing. Slavomíra Guráňová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama